Skip to main content

Det er viktig at våre brukere har tillit til oss og Gausdøl’n er opptatt av å ivareta ditt personvern. I vår personvernerklæring beskrives hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere og hvordan vi tar hensyn til personvernet.

Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven, med forskrift, som også tar hensyn til retningslinjer i markedsføringsloven og regnskapsloven.

Det er frivillig å inngå avtale med oss om kjøp av abonnement på nettavisa www.gausdolen.no . Behandlingsgrunnlaget for Gausdøl’n sin behandling av dine personopplysninger er således basert på ditt samtykke.

Behandlingsansvarlig

Lokalavisa Gausdøl’n er hovedansvarlig for behandling av personopplysningene på nettsiden www.gausdolen.no

Formålet

Personopplysninger benyttes av Lokalavisa Gausdøl’n til å administrere ditt kundeforhold på nettstedet www.gausdolen.no , gjennomføre betaling, svare på henvendelser fra deg, gjøre deg oppmerksom på endringer og ellers der vi må vite hvem vi har kontakt med. Personopplysninger kan også benyttes til å gi relevant informasjon om de tjenester vi leverer , samt å markedsføre, tilpasse og forbedre våre tjenester. Vi kan også sende deg nyhetsbrev.

Personopplysninger som behandles

Når du blir abonnent eller registrere deg som brukes hos oss må du oppgi en del data som vi lagrer. Disse opplysningene lagres i vår database for å sikre leveranse av den tjenesten du har bestilt, samt å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss på epost eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan besvare henvendelsen.

Opplysningene som lagres er fullt navn, bostedsadresse, epostadresse og telefonnummer. Det omfatter også betalingsinformasjon, korrespondanse, svar på brukerundersøkelser, informasjon om programvare og hardware du benytter og din bruk av våre tjenester herunder IP-adresse.

Deling av informasjon

Lokalavisa Gausdøl’n kan ikke dele, selge eller på annen måte utlevere personopplysninger om deg på annen måte enn det som fremgår av denne personvernerklæringen uten å ha innhentet ditt samtykke. Dersom det skulle være mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av Lokalavisa Gausdøl’n sine tjenester vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.

Logging av data, bruk av informasjonskapsler

Lokalavisa Gausdøl’n kan benytte informasjonskapsler (cookies) og annen teknologi som logger opplysninger ombruk av tjenesten og www.gausdolen.no for å analysere brukermønster og for å tilpasse tjenester og annonsering. Informasjonskapsler er tekstfiler som lagres på din datamaskin. Filene kan leses av www.gausdolen.no og av deg selv, og benyttes for eksempel for å se om du har besøkt siden tidligere, tidspunkt for besøket samt hvilket annet nettsted du kom fra. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingen i nettlesere. Dette kan påvirke funksjonaliteten og kvaliteten på nettstedet og tjenestene.

Lokalavisa Gausdøl’n kan bruke tredjeparts tjenester som gjør detaljerte analyser  av dine brukermønster, brukeropplevelse, administrere tilgangskontroll og annet. Eksempel på slike tredjepartstjenester som vi bruker per i dag:

  • Google Analytics – analyse av digital trafikk

Særlig om barns personvern

Lokalavisa Gausdøl’n ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 15 års alder. Hvis barn under 15 år likevel har gitt os personopplysninger så vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet. Foresatte kan kontakte oss som angitt nedenfor.

Arkivering og sletting av personopplysninger

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Som bruker kan du når som helst be oss om å slette opplysningene knyttet til deg som bruker, med mindre det er lovpålagt å oppbevare opplysninger en viss tid.

Etter personvernopplysningslovens regler har du rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet. Enkelte opplysninger kan  du selv korrigere ved å gå inn på «Min Konto» på nettstedet. For å sikre at personopplysninger utleveres til rette person, kan leverandøren stille krav om at begjæring om innsyn skjer skriftlig eller at identitet verifiseres på annen måte.

Kontaktinformasjon

Gjeldende personvernerklæring vil være tilgjengelig på www.gausdolen.no. Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere denne.

Har du spørsmål om vår personvernerklæring kontakt oss på epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.