Skip to main content
annonser
Næringsliv
Nesten uberørt fjell og tomme hytter
Nesten uberørt fjell og tomme hytter
Olav Iverslien
Redaktør

 En tur gjennom ett av hyttefeltene på Skei viser at hytteforbudet etterleves. Det var nesten ikke en bil å se ved noen hytte. Et par enslige skiløpere krysset løypa over vegen. På parkeringsplassen ved utfarten var det et titalls biler. Mest trolig innenbygds folk som ville nytte godværet og fortsatt nykjørte skiløyper.

Slutt på løypekjøringa?

Det er Alpinsenteret (Thoneid) som kjører løyper for Skeikampen Pluss. Inntil i dag har et del av løypenettet vært kjørt som vanlig. De som kjører løypemaskinene har fått beskjed om at de er permitterte fra i dag og fram til 1. mai. Det betyr at Knut Erik Balle Hagen har meldt på Facebook at han kjører sesongens siste tur i dag. Nå jobbes det med å få til en ordning for å fortsette sammen med Skeikampen Pluss. Det melder de om på samme mediet. Både i lys av at bygdafolk har all mulig tillatelse til å bruke skiløypene nå i resten av påskehøytiden og det at Regjeringen varslet at hytteforbudet ville bli opphevet 20. april gjør at mange ønsker seg skispor også i fortsettelsen. Snø er det mer enn nok av sikkert ut denne måneden.

DSC 0516

Parkert for sesongen?

På butikken er det stille

Kirsti Seielstad sitter alene på Jokerbutikken på Skei. Det er 10. påska hun betjener denne turistbutikken. Veldig rart og spesielt forteller hun. De var to på jobb mandagen, men det er arbeid bare for en person nå framover. Lite kunder og tilsvarende lite påfylling av varer. Vi savner påskegjestene og det blir en merkbar svikt i omsetningen. Men vi skal klare oss gjennom dette forsikrer hun. Og forteller at de har oppe 10-17 gjennom hele påska og at bygdafolk som er på fjellet er hjertelig velkommen innom for påskehandel. En stor oppmuntring er at det blant hytteeierne er startet en kronerulling til støtte for nærbutikken. Rundt 50 personer har overført penger og summen nærmer seg 20.000. Flere har også kjøpt gavekort for senere bruk. Det varmer at de har omtanke for oss og hjerte for Skeikampen på denne måten sier Kirsti.

s3

Butikksjef med liten påsketrafikk, Kirsti Seielstad

 

Tar vi da med at hotellet er stengt, alle spisestedene det samme og at det er så å si tomt på campingplassene så er dette en påske på Skei som vil bli husket framover.

Det samme er tilfelle i de andre hytteområdene i Gausdal. På Værskei er kafeen stengt og det er lite folk på hyttene. Noen lokale skiløpere på finværsdagene, ellers veldig stille.

Det heter «den stille uke» men svært mange kunne nok ønske seg at det ikke hadde vært så øredøvende stille som nå.

Uansett ønsker vi våre lesere ei så God påske som de kan få hjemme og ute der du fortsatt kan bevege deg!

Olav Iverslien
Olav Iverslien