Skip to main content
annonser
Næringsliv
Siste helga i alpinalegget på Skei  denne vinteren
Siste helga i alpinalegget på Skei denne vinteren
Olav Iverslien
Redaktør

Det var tilløp til heiskø ved alpinanlegget på Skeikampen også i dag. Det ble arrangert KM i freestyle i snowboardparken og det var også mange unge og gamle i bakken for å nyte den fine vårdagen på fjellet. Alpinsenteret har vi skrevet om før. Det har vært en rekordvinter. I påska ble det satt rekorder i salg av heiskort hver dag. Men nå er det slutt for i år i bakken. Skiløypene vil bli preparert i helgenes så lenge det er føre. Å feire 17.mai med en skitur er på ingen måte usannsynlig denne vinteren heller.

Gudbrandsen, Sport 1 har egen avdeling på Skei i vintersesongen. I dag var det salg og Erik Houm og Mari Nordlunde var på jobb. De kunne melde om en god vintersesong og påska hadde vært spesiell travel.

sk1

I samme byget holder også Skeikampen Booking til. Vi treffer Dirk Lørken som sammen med kona Marie Louise driver utleie av private hytter og leiligheter. Han kan fortelle at de nå har 68 utleieenheter i sin portefølje og antallet øker stadig. Det er hytter både sentralt på Skei og litt lenger unna. Mest familier som leier og etterspørselen i vinter har vært god forteller han. I toppsesongene vinterferie og påske har alt tilgjengelig vært bortleid. Firmaet har 8 rengjøringshjelper som deler på vaskejobb og istandsetting av hytter. Vi har også mer og mer av vask /hovedrengjøring av hytter utenom de vi leier ut kan han fortelle. Nå blir det en litt roligere periode , men sommer og høst er også populært for utleie. Vi er fornøyd så langt sier Dirk. Dette håper vi kan være et levebrød framover.

sk2

Som de fleste andre som enten er i skiløypa eller i bakken på Skei må vi også besøke Skeistua. Her driver Elin Blikken serveringssted. I dag står Marte Volden ved «vaffelmaskinene». De går for fullt også denne siste helga. Lite folk inne, men desto flere som nyter vårsola i hytteveggen ute. Vaffel er nok storselgeren forteller Marte, ellers går det i grøtpinn som er rømmegrøt med spekematspyd, kaffe og alle slags drikkevarer. I påska var det virkelig travelt her kan hun også fortelle.

sk3

Travelt har det vært på Thon hotell Skeikampen også. Vi treffer Sigrid Johansen og Lars Pettersen som er hotel-ledelsen  i spisesalen denne dagen. Det er godt belegg også denne helga. De holder oppe i helgen ut april måned og har en del arrangementer i mai. St.Hans åpner hotellet igjen for sommerdrift der mange busselskaper alt har booket seg inn. Det blir en del oppussing av rom nå i den stille perioden kan de fortelle. Vintersesongen har vært riktig bra og vi gleder oss til neste vinter. Da har vi snø-garanti fra 10.november og folk som skal på tidlig snø kommer igjen da.

sk4

På Segalstad seter er Gry Lopez og mannen Paulo bare store smil. Det har vært en fantastisk vinter i år sier Gry. Masse folk og god stemning. Segalstad Seter er nå blitt det faste after-ski stedet på Skei og har mange stamkunder som nyter utelivet på puben i helgene. Vi har ikke noe å klage over , men gleder oss til litt ferie nå sier vertskapet. Når helga er over stenger de restauranten og reiser til sitt andre hjemland i Portugal.

sk5

Nabobutikken Blåtimen er også godt fornøyd med vinteren. Butikken drives av Anne Hoel, men til daglig har Wenche Midtlien stått for drifta. Butikken har alt som trengs for hyttefolk og feriegjester, interiør-ting, skinn, klær, møbler og mye mer. Jeg merker at bygdafolk også er mere innom og det er koselig sier Wenche som også er godt fornøyd og nevner også påska som toppsesongen i år.

sk6

Framtida for Skei avgjøres i vår

 

Så litt tilbake til overskriften. Vi har mye å takke Skei for. Hva hadde Gausdal vært uten virksomheten der både i reiselivet og rundt all utbygging av hytter der? Svaret er antagelig ganske fattig. Denne virksomheten gir veldig store ringvirkninger på sysselsetting, omsetning i varehandel , med byggevarer, innen transport for entreprenører og alle typer håndverkere og servicefolk.

Denne våren skal det tas viktig avgjørelser om videre utbygging på Skei. Thon vil satse opp mot en halv milliard på videre utbygging av selveierleiligheter og servicetilbud. VI siterer gjerne en av veteranene på Skei , Andreas Smith-Ericssen, som gjentatte gager har sagt nå må utbyggingen komme i gang- «få ut finger’n». Men vi retter ikke henstillingen til Thon-systemet men mot politikere og byråkrater som har heftet denne satsingen i snart 3 – tre- år nå med planprosesser , høringer og utredninger. Det er ikke Thon som har vært tilbakeholden her men alt fra motvillige kommunale saksbehandlere, lite framsynte politikere, og nå i siste instans private særinteresser og godt statslønnede byråkrater i alle ledd som prøver å legge hindringer i vegen for denne storsatsingen. Stort sett folk som ikke driver næring men tjener til sitt brød ved å være vanskelige mot de som vil satse. Nå får vi håpe både kommuneadministrasjonen og politikerne setter ned foten og sier at nok er nok-sett i gang. Det er for dumt å tro at Thon som skal bygge på sin egen eiendom vil bygge ting som ikke blir attraktivt for de som skal kjøpe seg fritidsleilighet her. Utbyggeren har mistet tre veldig gode år for salt og utbygging på fjell-destinasjoner. Nå står gravemaskinene klare og da får alle sette godviljen til og tenke på hva dette betyr for Gausdal . Da blir det sikkert enda mer å si «takk ska ru ha Skei» for i framtida.

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts