Skip to main content
annonser
Næringsliv
Olav Iverslien
Redaktør

Vi fikk en prat med anleggsleder Rino Olsen i JL Bygg som er totalentreprenør for utbyggingen og plass-sjef for Thon Eiendom Alex Cimarolli (bildet). De forklarte at dette er første byggetrinn i den store utbyggingen som reguleringsplanen tillater. Det er full renovering i det som kalles Arken og nybygg i 4 etasjer i vinkel på dette. I fronten blir inngangspartiet noe forskjøvet og det blir en restaurant der med store uteplass i hjørnet mellom de to byggene. Nede i underetasjen blir det stort lekeområde for barn og videre innover blir det fullt rehabilitert svømmehall med tilknyttet barnebasseng, boblebad, badstuer og utgang til utendørs Jakuzzi . I dette området blir det også en treningshall med ulike apparater. Dette velværeområdet blir tilgjengelig for alle som kjøper leilighet og andre brukere mot betaling. Leilighetene har ulik størrelse, to og tre-roms boenheter. I tillegg til de 53 nye enhetene er det for salg 50 leiligheter på det som kalles Skitorget på andre siden av parkeringsplassen.

skeik 2

Alt blir nytt i svømmehallen

skeik 4

I den tidligere Arken begynner leilighetene å bli ferdige

Stramt tidskjema

Det er vi vant til sier Rino Olsen i JL Bygg. Nå har han rundt 50 personer i arbeid og det er alle typer håndverkere og fagfolk innen VVS, el-installasjon og ventilasjon samt flisleggere og malere. Noe av utfordringen er atmange  ting må skje samtidig for flere fag for å få god framdrift i prosjektet. Men skal det være ferdig til jul så blir det det forsikrer Olsen. JL Bygg er et firma fra Vestby som har hatt mange totalentrepriser for Thon-gruppen. De har egne håndverkere og innleide på kontrakter. Det blir en kamp mot klokka og kalenderen, sier Olsen, men det er vi vant til.

skeik 3Nybygg i fire etasjer. Taket er på og utvendige arbeider sluttføres

Et løft for Skei

Alex Cimarolli i Thon Eiendom gleder seg over at det nå blir en skikkelig ansiktsløfting på Skeikampen. Å bygge opp et slik bo- og aktivitetssenter 50 meter fra skiheisen og enda kortere til utfartsløypene mener han må ha framtida foran seg. Salget er i gang og prospektene ligger ute på Thon Eiendom sine hjemmesider. Prisene varierer etter både størrelse og beliggenhet i bygget, men grovt sett kan en si at leilighetene på Skitorget har en snittpris på ca. 2 millioner og de nye på 3 millioner pluss. Det skal være igjen 100 såkalte varme senger for utleie. Det betyr ca. 25 leiligheter og det blir fortrinnsvis i nybygget/arken. Jeg tror dette med eie/utleie vil gå mer om hverandre i framtida sier Cimarolli, Yngre brukere ser annerledes på dette en tradisjonelle hytteeiere. Bruker de ikke leiligheten skjøl er de åpne for utleie for å finansiere kjøpet.

Jeg tror dette blir bra sier Alex. Han er også imponert over den andre satsingen og utbyggingen som foregår på Skei nå. Her legges til rette for hundrevis av nye hyttetomter. Thon har også planer på gang i området nedenfor Hotell Skeikampen. Vi tror på blandingen kommersielt og selveier og vil fortsette å legge til rette for det slik vi gjør det både her og på Austlid. På spørsmål om hvem som skal åpne nyanlegget, om det blir Olav Thon sjøl, sier Alex at han håper det. Før jul lyser det nok i nye vinduer i det som vel må beskrives som den største satsingen noen sinne på fjellet her  i Gausdal. At Thon-gruppen nå i første byggetrinn investerer mellom 150 og 200 millioner bør gi store ringvirkninger.

Vi håper og fortsette raskt videre med de tre byggene nærmest skibakken sier Alex. Der blir det å spenne på seg skiene i døra, noe som er midt i blinken for dagens fjellturist.  God standard – topp tilgjengelighet er vårt beste salgsargument avslutter Cimarolli.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts