Skip to main content
annonser
Næringsliv
Deltakerne på kuset, kursleder t.h på  bildet
Deltakerne på kuset, kursleder t.h på bildet
Olav Iverslien
Redaktør

Kursholder var Øystein Brenden fra firmaet Brenden Truck og Maskinopplæring på Otta og kursdeltakere var fra bygg- og håndverksfirma her i Gausdal. Regelverket er ganske strengt og personløftere / lifter skal være sertifisert og personell som skal bruke det i yrkessammenheng skal ha gjennomgått en-dags sikkerhetskurs.

Arbeidsmiljøloven har bestemmelser for dette og det gjelder alle næringsdrivende , også gardbrukere som bruker slik løfteutstyr i næringssammenheng.

Kurslederen fortalte at reglene er slik at stiger ikke lenger er godkjent for arbeid i høyder over 2 meter. Da kreves fallsikring enten i form av godkjent stillas, fallsikringssele eller lift. Mange velger å leie lift fordi det er raskt å komme i gang med for eksempel maling eller tak-arbeid og lett å flytte i forhold til hvordan arbeidet har framdrift. Lillehammer Liftutleie har lifter i størrelse fra 10-18 meters lengde og med hjul eller beltegående. De har også rene løfteplattformer for innvendig bruk. 

Torleif Seielstad som er medeier i Lillehammer Liftutleie sier det har vært bra interesse for utlei, og han forventer økt etterspørsel nå når sesongen starter for fullt. Utleie kan skje på dagbasis eller som langtidsleie. Interessen for kurset var stor og det blir antagelig holdt nytt kurs i Gausdal første del av sommeren. Godkjenningen fra kurset har ingen begrensinger på varighet.

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts