Skip to main content
annonser
Næringsliv
Q-meieriet er Gausdals største bedrift
Q-meieriet er Gausdals største bedrift
Olav Iverslien
Redaktør

Hvem hadde trodd det for 20 år siden? For i juni i år er det 20 år siden den første melkekartongen tappet i Gausdal var ute i butikkene. Vi går ut i fra at jubileet skal behørig markeres?

Fjorårets omsetning i meieriselskapet var en økning på 219 mill kroner fra året før, eller målt i prosent 16% økning. Den andre private aktøren i meieribransjen, Synnøve Finden, har omtrent samme omsetning som Q-meieriene. De har ikke egne melkeleverandører, men kjøper melka fra markedsregulator Tine. Begge aktørene er fortsatt små i forhold til Tine som har en omsetning på 18.4 milliarder i året. Q-meieriets mål er å stå for 30 % av melkemarkedet i Norge. Ved årsskifte var markedsandelen 23% .

Myrdahl ser på fjorårets engasjement mot matsvinn som det mest vellykkede i 2017. Nå tar andre etter og merker meieriprodukter med : «Best før , men ikke dårlig etter» Kampanjen og ny merking har redusert melkesvinnet i Q-meieriene med 1.4 millioner liter i 2017 . Totalt er melkesvinnet i Norge på over 100 mill liter. Den islandske yoghurtvarianten SKYR er fortsatt Q-meieriets største produktsuksess og mye av den produseres her i Gausdal.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts