Skip to main content
annonser
Næringsliv
Ny produkjsonhall Pretre Gausdal
Ny produkjsonhall Pretre Gausdal
Olav Iverslien
Redaktør

Den nye produksjonshallen er på 2000 kvadratmeter under tak og har åpent materiallager i ene enden og pakkestasjon i motsatt ende.

pretre 1

 Den nye kappelinja

Produksjonsleder Eldar Dale viser lokalavisa rundt i det som han beskriver som av det mest moderne kappeanlegg som finnes. I forhold til kappeverket som allerede finnes i den opprinnelige takstolfabrikken kan den nye kappelinja  ta lengder opp til 13 meter. Det er særlig aktuelt for bjelkelag. Og bjelkelag er ikke lenger massivt treverk som f.eks 2x8 tommer plank. Nå er bjelkelaget oftest trefiberplater ( OSP)  som står på høykant i den høyde bjelkelaget skal ha og montert i kassett over og under av 2x2 tommer trelister. Dette kjøpes inn til fabrikken her og kappes så i forhold til bygningstegninger.  Så leveres det sammen med ferdigkappede sponplater for tetting i endene ( å legge isolasjon mot) og skal det bygges flere etasjer kabbes det inn massive trebiter ved siden av golvbjelken for å bygge videre på oppover i høyden. Pakket og merket er dette da ferdig golv unntatt plater som dekke og belegg som siste overflatefinish. Rasjonelt og effektivt på byggeplass sier Dale. Flere og flere byggefirma velger dette i sin produksjon av hus og hytter.

pretre 2

Eldar Dale viser oppbygging av moderne bjelkelag

Reisverk er det samme. Sviller, stendere og losholt kappes etter mål og det freses ut spor der de skal monteres. Snekkerne kan montere veggen uten sag sier Dale. Snekkeren er blitt mer en montør av byggesett. Når takstolfabrikken starte opp i 2010 var det med precut byggesett ikke et tema første årene. Nå utgjør denne produksjonen rundt en tredjedel av virksomheten her.

Moderne datastyring

En mann opererer kappeverket. Når tegningen kommer in fra konstruksjonsavdelingen videre behandles det til kappefiler som lastes inn i kappeverkets datasystem. Dette datasystemet styrer så materiallageret automatisk og henter de ulike dimensjonene fra lager uten manuell håndtering. Arbeidsoppgavene består i å fylle opp materiallageret med trelast etter som dimensjonene brukes opp. I andre enden av saga sorteres og pakkes de materialene som hører sammen for eksempel til en vegg. De pakkes så inn i plast og merkes etter et system som samsvarer med bygningstegningen. Slik kan det leveres materialpakker som samsvarer med framdrift på byggeplass og gi rasjonell håndtering der. Kapping av alt av bjelkelag og reisverk til en standard enebolig er unnagjort på ca. ett skift. Takstolene kommer ferdige fra den andre delen av fabrikken og alt kan leveres til byggeplass for rask montering uten kapp og heft ved bygginga.

pretre 3

Saglinja styrer materiallageret automatisk

Vi har økt kapasiteten med ca. 30 % på slik precut ved denne utvidelsen sier Dale. Det er investert mellom 20 og 30 millioner, mye av det datateknologiske er spesialutviklet for bruken her. I hallen er det godt med plass. Vi har forberedt oss på å kunne sette inn enda et kappeverk i framtida kan han fortelle.

Etterspørselen øker stadig.

Fabrikken går nå døgnet rundt på ukas 5 første dager, og det er ikke særlig snakk om høgseong lenger. Skiftordningen er i drift nesten hele året. Det er 26 ansatte på fabrikken nå og omsetningen på anlegget i Gausdal passerte 100 millioner i fjor. Pretre Gausdal er nå største fabrikken i Pretre-systemet. De har fabrikker i Stryn, Steinkjer og  Tvedestrand. Pretre er nå kjøpt av Mestergruppen som også er ny eier av fabrikken i Gausdal. Gausdal Landhandleri er den største kunde her lokalt. Takstoler og precut leveres over hele Østlandet.

Sammen med naboen Gausdal Bruvoll er det nå her i Gausdal treforedlingsbedrifter av de mest avanserte i hele Europa samlet på industriområdet ved Segalstad bru. Det er det all grunn til å være stolte over!

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts