Skip to main content
annonser
Næringsliv
Hans O Høistad sammen med  Arne Solberg, daglig leder i Jøra Bygg
Hans O Høistad sammen med Arne Solberg, daglig leder i Jøra Bygg
Olav Iverslien
Redaktør

Vi finner tidligere ordfører på kontoret hos byggefirmaet Jøra Bygg på Heimstadjordet i Follebu. Der har han nå begynt som selger til hyttemarkedet sammen med Anne Line Østensen som er markedssjef. Dette tror jeg skal bli bra sier Høistad. Det er en jobb jeg ser fram til å arbeide i. På spørsmålet om han ble «head-huntet» sier han beskjedent at han fikk tilbud om jobb her da en annen selger sluttet for å begynne i ny jobb. Jeg har jo en del basiskunnskap fra byggebransjen sier Høistad som har arbeidet både som snekker og takstmann før han ble heltidspolitiker. Men det er selvfølgelig også en god del nytt å sette seg inn i her. Jeg ser veldig positivt til å få jobbe i ei slik solid lokal bedrift sier Høistad som bor i gåavstand til den nye jobben. Men jeg skal nok ikke være på kontoret her i hovedsak, sier han. Salgs- og markedsarbeidet foregår ute i felten og ikke minst på visingsområdet for hyttefirma på Hellerudsletta ved Gjelleråsen. Her bemanner Jøra bygg opp visningshytte hver helg fra torsdag av. Jeg kjenner jo nesten alle på kontoret fra før så dette tror jeg skal bli bra sier Hans Oddvar.

HOH

Hans Oddvar Høistad på plass i ny jobb

Dette blir bra understreker Anne Line Østensen som kommer innom når vi prater. I tillegg til disse to er det nå også ansatt en selger som betjener markedet på Vestlandet med kontor der. På spørsmål om hvordan fjoråret var kan Østensen og daglig leder Arne Solberg fortelle at de havnet på 30 hyttekontrakter. En liten nedgang fra 2018 som var et skikkelig toppår, men for all del de er godt fornøyde med det. Vi har investert i ny hytte på Hellerud dette året og stått for mye tilrettelegging av infrastruktur i Slåseterlia på Skei sier Anne Line. Der hytta til Johannes Klæbo nå er under oppføring er hun rask med å fortelle. Vi regner med å høste frukter av fjorårets satsing dette året sier hun.

Jøra bygg har utbygging på Skeibo ved innkjøringen til Gausdal nå. Der skal det oppføres 16 leiligheter og snart halvparten er solgt. Så er det Slåseterlia og Blekastadfeltet på Skei foruten Gålå , Nordseter, Lynga og Kanalskogen som er tomtefelt de skal bygge ut på.

Markedet er bra forteller både Solberg og Østensen. Jøra Bygg har nå med innleide oppunder 50 ansatte. Det er nesten bare lokale snekkere og alle snakker norsk. Et poeng mener vi sier Solberg. God kommunikasjon er viktig i enhver byggeprosess. Vi har også hele tida lærlinger med oss for å sikre rekruttering av fagfolk. Her i Gausdal samarbeider de med Løype Anleggsdrift, Minell Skogvang og J&Co Johnsen som rørleggerbedrift. Hyttebygginga gir mange ringvirkninger og stor sysselsetting i kommunen sier Solberg.

Da får vi bare ønske Hans Oddvar lykke til i det private næringslivet. Du vil nok se han i Jøra Byggs blå bilpark og ofte på tur opp og ned fra Skei framover.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts