Skip to main content
annonser
Næringsliv
Her kommer det nye butikklokaler på Skei
Her kommer det nye butikklokaler på Skei
Olav Iverslien
Redaktør

 Det er Joker-butikken og Sport 1 som skal flytte inn i de nye lokalene som etter planen skal stå klare i november i år. Vi besøker Kirsti Seielstad som er butikksjef på Joker som nå ligger ved Segalstad Seter. Hun bekrefter at det nå er bestemt at det blir ny dagligvarebutikk. Det er hun og mannen Torkel som har kontrakten med Norgesgruppen om å drive Jokerbutikk på Skeikampen. Kontrakten går ut dette året og de har valgt å satse på ny butikk ved fornyelsen.

Jeg gleder meg til det sier Kristi. Vi får ca. 750 kvadratmeter butikkflate pluss gode lagerforhold. Det blir en helt annen hverdag med mye bedre vareeksponering, lagerforhold og logistikk. I toppukene påske, vinter- og høstferie er det helt sprengt her. Nå skal det bli en moderne og mere lettdrevet butikk til glede for oss og jeg er sikker på også for kundene våre. Joker-konseptet er noe friere enn lavprisbutikkene så det vil fortsatt bli anledning til å ha en del artikler som hyttefolk trenger i det daglige utenom matvarer. Det blir god plass til det som kalles Non-food i den nye butikken.

Vi tror plasseringen ved innkjøringen til Skeikampen blir riktig bra. Butikken får fin eksponering mot vegen og blir godt synlig. Med den utbyggingen som det er klargjort for i området og i retning Austlid mener vi dette er helt riktig, sier Kirsti. Det blir åpningstider tilpasset hyttefolket og søndagsåpent som før. Vi håper at bygdafolket også kan bruke oss hvis de har behov for søndagshandel sier Kirsti. Mange er jo dagsturister på Skei i helgene.

Kristi har nå 20 års fartstid som Joker-kjøpmann. Hun er også sterkt «arvelig belastet» når det gjelder å drive butikk med mellomnavnet Nørstegård. Ti år på Jørstadmoen og 10 år på Skei. Det blir en livsstil av dette, men vi treffer veldig mange hyggelige kunder som vi etter hvert er blitt godt kjent med. Vi tror de vil sette pris på at vi nå utvider og fornyer oss sier Kirsti. Akkurat i disse dager omrigges butikken en del for filminnspilling. Det er TV-serien som oppfølger til Kino-filmen Fjols til Fjells med premiere nå i februar som nå spilles inn på Skei. Vi håper det vil være god reklame for oss sier Kristi.kirsti

Kirsti og Torkell gleder seg til ny butikk

Den andre leietakeren i bygget, som blir på ca. 2000 kvadratmeter er Sport 1 ved Geir Husum/Husumgruppen. Han bekrefter at han skal flytte til nye lokaler. Vi tror dette er riktig med den utviklingen som er på Skei sier han. Det trengs en velassortert sportsbutikk her med gode åpningstider både sommer og vinter her, sier Husum. Beliggenheten like ved den nye skistadion og ved innfarten til hyttefeltene i Kjoslia og Stavtaket samt avkjøringen til Sør Skei mener han er god. Hvis dette i framtida blir hovedvegen til Austlid så er vi helt riktig plassert sier han.

Husum er medeier i utbyggerselskapet Skarpsno Skeikampen sammen med Per ToreTeksum. De har kjøpt tomt på c.a 5 mål her og vil ha byggestart så snart det formelle er i orden. Området er regulert som til næringsvirksomhet i reguleringsplanen og de tilpasser seg de gjeldene reguleringsbestemmelser. Butikklokalene blir godt synlige fra vegen og med gode parkeringsmuligheter sier Husum og planen er åpning til neste vintersesong.

Dette er svært positiv satsing på Skei, og det skjer også mye annet der nå. Til vinterferien åpner Høyfjellssenteret med restaurant og fellesarealer for de nye leilighetene til Thon. Da er et stort utbyggingsprosjekt som har pågått i snart 2 år ferdig. Nye arbeider pågår på skistadion og hyttebyggingen er i farten som aldri før. Mange undervurderer nok den motoren Skei er i næringslivet i Gausdal. Her er det full aktivitet med håndverkere og maskinfirmaer hele uka og i helgene rykker fritids-innbyggerne inn i lange køer opp Skeislia. Bra at de nå får fler ye tilbud og bruke, det har vært etterlyst lenge. Lykke til med utbyggingene.,Vi kommer tiolbake med presntasjon av nyett servicebygg og de nye leilighetene i en annen sak,

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien