Skip to main content
annonser
Næringsliv
Nå er det nye eiere på Brua
Nå er det nye eiere på Brua
Olav Iverslien
Redaktør

Det er Karl- Erik Karlsen og forretningspartner Tommy Andersen som har kjøpt eiendommen og regner med å ta over om en måneds tid. De to driver malerfirmaet Maler’n Karlsen ved Segalstad bru.

Vi får nyheten av Karlsen og må selvfølgelig spørre hva de skal bruke lokalene til. Det er en brukbar leilighet der som vi trenger til våre sesongansatte håndverkere. Så er det sikkert et visst potensiale for utleie av ulike deler av bygget etter hvert. Men først og fremst skal vi pusse opp bygningen slik at dette signalbygget i krysset opp mot fjellet får et bra utseende. Det gjelder både selve bygningen og uteområdet rundt. Det hører ei stor tomt til den tidligere butikkeiendommen.

Det var Karlsen via firmaet Gelecec som  i 2009 rykket inn og kjøpte Handelsforeninga og fikk avtale med Coop slik at det ble gjort i stand til en ny Prixbutikk der. Den går riktig bra og lokalene er alt utvidet .Har du spesiell forkjærlighet for Vestre spør vi Karl- Erik? Grunnen til spørsmålet er at det ikke bare er de to nevnte eiendommene han har engasjert seg i. I kjelleren til Coop Prix er det utvidet og pusset opp lokaler til Gausdal Fysioterapi. Husflidslaget har også en liten del av kjellerlokalene der. Så har Karlsen vært utvikler av boligeiendommene både på «Banken» og  « Bakeriet». Han og Andersen eide også Satoil/ Vestre Gausdal Autosenter, eller BP som det fortsatt heter lokalt, til nå i vinter og nå Brua.

Jeg er nå vokst opp mellom Elvegata og Handelsforeninga i Vestre og jeg synes det er positivt hvis det kan skje noe der og en kan få være med på å utvikle det , svarer Karl Erik. Da står det igjen Herredshuset som er til salgs i Vestre blir det neste? Vi har bydd på det , men kommunen ville ikke akseptere vårt bud sier Karlsen. Det må vi kalle en virkelig vestrings-patriot!

Det er vel ikke til å legge skjul på at eiendommen ved Brua ikke har vært noe særlig pryd for bygda i de siste årene. Hva skal dere gjøre med det spør vi?

Gjerdet midt i vegen skal fjernes, garantert svarer Karlsen. Parkeringsplassen skal sopes og gjøre fritt tilgjengelig med fri parkering hele året. Det kan være praktisk å sette fra seg bilen der hvis en kjører sammen på jobb eller til fjells. Vi håper at eiendommen i løpet av sommeren skal bli et koselig bygg i  vegkrysset ved Fossetbrua. Og navnet? Nei det har vi ikke tenkt så mye på, men Brua vil vel alltid hete Brua så det er vel ingen grunn til å skifte det? Det ligger jo som nærmeste nabo nettopp til ei viktig bru.

Vi ønsket de nye eierne lykke til og ser fram til å få overvære at den svært originale inngjerdingen skyves på dynga snart!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts