Skip to main content
annonser
Næringsliv
Ny eier Geir Ove Husum(th) sammen med Torger Fenstad og Gustav Gudbrandsen
Ny eier Geir Ove Husum(th) sammen med Torger Fenstad og Gustav Gudbrandsen
Olav Iverslien
Redaktør

Den tradisjonsrike sportsforretningen som familien Gudbrandsen har drevet, og som allerede har navnet Sport 1 Gausdal etter kjedetilknytning til Sport1 kjeden, er fra første januar solgt til Geir Ove Husum som er eier av Husumgruppen AS. Det er en kjede med i alt 12 sportsforretninger fra Hamar i sør og opp hele Gudbrandsdalen pluss Valdres . På Lillehammer har de butikker både i Kirkegata og på Strandtorget.

Dette bekrefter Geir Ove Husum og fra nyttår nå er de eiere av butikkene både ved Segalstad bru og på Skei. Vi ser godt potensiale og rom for vekst for lokalt utsalg for sportsutstyr her i Gausdal sier Husum. Han opplyser at det vil bli gjort en del oppgraderinger av butikklokalene og at de heller ikke er fremmed for større og mere hensiktsmessige lokaler på Segalstad bru hvis det er mulig. På Skeikampen har han store forhåpninger til den satsingen Thon-gruppen gjør der og at det i framtida kan føre til positiv utvikling og bli andre fasiliteter for mere handelsvirksomhet i tilknytning til utbyggingen der, enten i egen regi eller i samarbeid med andre bransjer.

Husum har sjøl hytte på Skei og er gift med ei gausdalsjente. Jeg har både kjennskap og tilknytning til bygda sier han. Min intensjon er at det skal satses for framtida på en best mulig spesialbutikk her i Gausdal. Butikker som skal serve sport- og fritidsmarkedet med utstyr og bekledning både for sommer- og vintersesong.

Husum forstår godt at det å drive en frittstående sportsbutikk, selv om en er kjedetilknytta, har en del utfordringer. Det er blitt en god avtale med Gustav Gudbrandsen og på den måte jeg driver har en nytte av en del stordriftsfordeler både på innkjøp og vareflyt som er vanskelig for en enkelt butikk. I forhold til økonomirutiner og regnskap har vi også en egen avdeling for dette sier han. Sportsbransjen er som mange ander bransjer i varehandelen presset på priser og marginer. Netthandel er en konkurrent, men det er fortsatt slik at prøving og kontakt med fagpersoner i butikken og god service er viktig i denne bransjen. Det skal bli en god fagbutikk i Gausdal framover lover Husum.

Gustav Gudbrandsen sier at salget er en prosess som har gått over flere år men han synes den løsningen de nå har fått til er god og er sikker på at løsningen blir bra for kundene her i Gausdal. Familien har drevet sportsbutikk i Gausdal siden 1977 og i dagens lokaler siden 1987. Handelsvirksomheten her i bygda ble startet av  Gustav sin bestefar alt i 1921.

 Gustav Gudbrandsen blir fortsatt med som butikkselger, men tar han en pause fra butikkjobbing nå framover.  Navnet på butikken blir som tidligere Sport 1 Gausdal. Den nye eieren leier lokalene fra Gudbrandsen der de er i dag. Butikksjef blir Torger Fenstad

Som vi ser skjer det stadig endringer innen varehandelen også her i Gausdal. Endringer som betyr økt satsing får vi bare ønske velkommen. Et mye dårligere alternativ er at spesialbutikker legges ned og forsvinner fra mindre plasser. At vi her i Gausdal fortsatt får et godt utvalg og tilbud av sportsutstyr er en positiv utvikling vi bør sette pris på.

Olav Iverslien
Olav Iverslien