Skip to main content
annonser
Næringsliv
Marius og Petter Hansen klar for Gausdal-festivalen
Marius og Petter Hansen klar for Gausdal-festivalen
Olav Iverslien
Redaktør

 Vi er godt i gang med forhåndssalg av festivalpass kan Marius Hansen fortelle til Gausdøl’n. I alt 14 band står nå på spillelista og det er konsertprogram tre kvelder fra torsdag til lørdag. Musikk for enhver smak forteller Marius. På åpningskvelden spiller Get Rytm, DeLillos og Baksia. Det bør bli en fin start for gudbrandsdølene mener han. Fredagen byr blant annet på Dr.Hook, Claudia Scott, Knut Anders Sørum  og Black Ice. Lørdag følger Smokie, Gaute Ormåsen og en svensk godbit pop/rockbandet Rydell og Quick. Utenom de nevnte står også Terje Sending, Stas , Hilljacks og Younameit på plakaten.

På Driving Range

Festivalområdet blir på treningsplassen for Golfen ved Segalstad Seter. Her er det tenkt overnatting i telt/campingvogn. God plass til 400 personer. Så har vi avtale med Thon Skeikampen og utleieselskapet for hytter og leiligheter. Skei Caravan er også i gangavstand. Vi har veldig fint samarbeid med hotellet og regner med at det blir fullbooket den helga. Overnattingskapasitet ellers er også god på Skeikampen  sommerstid. Det jobbes med et transportopplegg med buss fra Lillehammer / øyer.

 Scenerigg for  konsertene blir på parkeringen ved hotellet og det blir servering både der og på campingområdet. Drikkevarer som øl, vin og mineralvann, varm mat fra grill. Lyd og lys blir helprofesjonelt. Vi har samarbeid med en veldig rutinert festivalarrangør som bistår oss med valg av utstyt og leverandører av det tekniske.  Oppe ved scenen blir det ent serveringstelt, men publikum må overvære konsertene utendørs slik det er på andre sommerfestivaler. Væravhemgig? Ja det er klart mye avhenger av det, men august på fjellet pleier jo ofte være ganske stabilt vær så vi krysser fingrene for det. Vi håper dette skal bli vellykket og få det innarbeidet som et årlig arrangement her i Gausdal, sier Marius.

Næringsliv og frivillige

Vi har fått veldig god respons fra bygdas næringsliv som sponsorer. Det betyr veldig mye når en starter opp noe nytt. På selve arrangementsdagene er vi avhengig av 50-60 dugnadsfolk og det holder på å falle på plass med russegrupper, sangkor, drilltropp og håndballgrupper. Når det gjelder vakthold leier vi inn det fra Sikkerhetsfirma og det er opprettet kontakt med politiet og Røde Kors. Alt settes inn på at dette skal gå trygt for seg og bli en festival som folk har lyst til å oppsøke igjen. Er det litt sommerfugler i magen? Ja litt bekrefter Marius. Vi må ha minst 1000 publikummere for å gå i null. Men vi håper selvfølgelig på det dobbelte. Kapasiteten i området tar glatt unna det. Forhåndssalget har vært stigende nå og han ber folk merke seg «timesalget» på billetter 25. mai mellom 17 og 19. Vi gleder oss vel mest og håper vi skal greie å skape en begivenhet som gir gode opplevelser for de som kommer avslutter han.

Olav Iverslien
Olav Iverslien