Skip to main content
annonser
Næringsliv
Olav Iverslien
Redaktør

Bommen ved Holsbru har vært manuelt betjent i alle år. Nå har veien fått automatbom med betalingsløsning for kortbtuk. Problemet for å få til dette har vært at det ikke er ført fra strøm dit. Nå er dette løst ved et solcelleanlegg.

Ny kafêvert er Gaute Nuland som kom opp i helga nå. Han er fra Rukan, men har bodd lenge i Kragerø og kjenner fjellområdet i Vestfjellet fra barnsben av. Nuland er en ekte villmarkskar og kommer til Gausdal fra ett år som tur- og fiskeguide i Femundsmarka. Han er spesialist på isfiske men bruker ellers fjell og utmark året rundt. Han har egen nettbutikk for tur- og fiskeutsyr.

DSC 7370

Gaute Nuland er ny bestyrer ved Holsbru Kafê

Jeg kommer til å ha en liten butikk her med turutstyr både for salg og utleie forteller han til Gausdøl’n når han driver og pakker ut flyttelasset. De som vil ha en enkelttur i de flotte fjellområdene innover i Langsua skal kunne leie utstyr for en helg her for en rimelig kostnad hvis de vil. Nuland har drevet mye med kurs og foredragsvirksomhet for friluftsliv og vil fortsette med det her i Gausdal også.

Det blir kafêdrift også. Ganske enkel servering sier han. Men kaffe og vafler skal vi få til og så får vi se hva som blir etter hvert.

Han ber Gausdøl’n komme tilbake når han for møblert  lokalene og handlet inn sommervarene. Jeg har inngått kontrakt med Liomsetervegen for 5 år forteller han, så jeg blir her en god stund.

Olav Iverslien
Olav Iverslien