Skip to main content
annonser
Næringsliv
Olav Iverslien
Redaktør

Jøra Bygg er den eneste totalleverandøren av hytter fra Gausdal. De har hatt visningshytte på Hellerud i mange år og nå har de fornyet seg ved oppføring av hytte fra den nye modellserie PREG strategisk plassert rett ovenfor parkeringsplassen på utstillingsområdet.(se hovedbilde).

Det var stor interesse for den nye hyttemodellen forteller salgssjef Anne Line Østensen i Jøra Bygg. Hytta var ikke ferdig innvendig, men vi måtte ta med flere inn blant isolasjon og materialer for at de kunne få se. Hytta skal være ferdig til 15 juni. Da blir det åpningsfest. Anne Line er ganske stolt over at de nå har solgt hytte til langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo, han blir med på åpningen. Hytta skal oppføres i det nye hyttefeltet Slåseterlia der det nå arbeides opp veg, vann og kloakk fra vegen i Skeslia. Det beste med dette er jo at våre toppidrettsutøvere finner at Skeikampen er ideell for trening og rekreasjon sier Anne Line. Det blir lagt merke til både av idrettsfolk og den vanlige hyttekjøper. Anne Line er heller ikke helt ukjent med å kapre idrettsstjerner til hyttekjøp. Da hun arbeidet i Saltdalshytta var hun med på å få Martin Jonsrud Sundby som hytteeier på Sjusjøen.

IMG 1515

Fra Hyttemessa 2019, Foto Werner Hagen

På spørsmål om hvordan messa hadde vært sier hun at det kanskje var mere konkrete kunder i år og antall besøkende var nok omtrent som tidligere år. Men å selge direkte fra messa er ikke så vanlig. Et hyttekjøp er en stor investering og kjøperen sammenligner og tenker seg om før avgjørelse blir tatt. Men det er viktig å være med og vise seg fram. I år var Gudbrandsdalsfirmaene samlet i en egen Gudbrandsdalsgate, det tror jeg var fint. Like i nærheten var også Gausdal Landhandleri så det var mye døler samlet på ett sted sier hun. Skeikampen Eiendom som tilbyr hyttetomter på Skeikampen var også med. Det er god etterspørsel i markedet sier Anne Line. I forhold til Skei er det nå litt avventing på at de nye tomteområdene blir klare. For Jøra Bygg sin del er det stor interesse for Slåseterlia der ventes tomtene klare til høsten. Firmaet har ellers tomter i Fjellgrenda, Blekastadfeltet, Sør Skei og skal i gang med neste byggetrinn på Skeibo ved vegen mot Austlid. Her blir det leiligheter. Ellers har Jøra Bygg tomter på Gålå, Nordseter, Etnedal, Lynga, Kanalskogen  og ikke å glemme Espedalen der hun sjøl har hytte.

Flere kjendiser

DSC 8743

Stor aktivitet i det nye hyttefeltet Stavtaket

Astri Urenholdt Jacobsen har de siste årene hatt mange treningsøkter på Skeikampen fra egen hytte der. Nå har hun kjøpt seg ny hytte i hyttefeltet Stavtaket. Det bekrefter Erik Enge som er selger i Saltdalshytta. Det som er grunnen tror han er at hun nå kommer enda nærmere skiløypa og kan gå rett ut i lysløypa som er den første løypetraseen der det produseres snø så fort det er kuldegrader på fjellet.  På Stavtaket er de nå godt i gang med oppføring av de første 18 hyttene og neste byggetrinn med nye 18 hytter er like før oppstart. Her er det regulert også et tredje byggetrinn med 16 hytter. Enge bekrefter at salget har gått veldig bra. Nærhet til sentrum og direkte til skiløypene tror han er noe av forklaringa på det. Hyttene er ganske kompakte i størrelse , men med et godt utnyttet loft blir det to soverom der pluss loftstue og WC  og på grunnplanet er det enten 2 soverom eller ett og badstue pluss stue, kjøkken og bad. Vi selger på flotte forhold for langrenn og turgåing sier Enge. Knut Erik Balle Hagen er en flott ambassadør og med sin egen daglige løypeservice og flotte bilder driver han markedsføring hele vinteren.

DSC 8750

Sesongen over for denne gang, men om et halvt år går løypemaskinene igjen

Løypemaskinene er parkert nå og inne på verksted for service og vedlikehold. Balle oppgir at de har kjørt ca. 1300 timer siden oppstarten i slutten av oktober. Sjøl om det er litt påfyll av maisnø disse dagene er det Golf som har fokus for personalet nå. Greene er kalket og skal gjødsles og stelles før åpning rundt 1. juni. Med Golfen er Skeikampen godt tilrettelagt for helårsbruk.

DSC 8814

Ny bru inn til Skistadion og Skeikampen Panorama mot Austlid

Så skjer det mye på Vestsida av Skeiselva også. Nå er ny bru over Skeielva ferdig og det går for fullt med opparbeiding av veg, vann, kloakk og strøm i Kjoslia der det skal selges tomter etter sommeren under navnet Skeikampen Panorama.  På hotelltomta til Thon er det full aktivitet der takkonstruksjonen på det nye leilighetsbygget er i ferd med å komme opp og rehabilitering av det bygget som står igjen er i full gang. De nye leilighetene skal være klare til neste vintersesong. På Sålseter er det vegarbeid og opparbeiding av nytt tomtefelt. Så selv om det er lavsesong med besøkende og turister nå i mai er det full fart over hele Skei. Den aktiviteten har stor betydning for næringslivet her i bygda.

DSC 8816

Nye leiligheter tar form på hotelltomta

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts