Skip to main content
annonser
Næringsliv
Kunden blir overbevist
Kunden blir overbevist
Olav Iverslien
Redaktør

Det er blitt tradisjon at Småbrukarlaget samler lokale håndverksprodusenter av gardsmat til markering på Lillehammer en lørdag på våren. Sist lørdag var det også bra presentasjon av slike produsenter fra Bergseng-hjørnet og nordover i handlegata.  Smaksprøver og informasjon var det godt tilbud av. Best etterspørsel hadde nok de som hadde varme smaksprøver å by på denne litt gråkalde vårdagen. Masovn Mølle stilte med bakerovn og ferske rundstykker  av mjøl som er malt på de 100-årige kvernsteinene i Øvre Svatsum. Både baksten og mjølet fikk bein og gå på. «Salgssjef» Johs Nordgården er en kar det ikke er lett å slippe unna uten å åpne lommeboka eller Vippse over de 35 kronene som de tok for kiloen av  lokalt malt mjøl. Av varme smakstilbud ellers så vi både småpoteter stekt i olje og salt og Kjebab – en variant av kjekjøtt i lefse.

DSC 8633

Kunden blir overbevist

 

mmatm 3

Godkroppen fristet med egenprodusert sjokolade

Som sagt var gausdølene godt representert. Vi traff både Gokroppen fra Follebu med sine sjokoladefristelser og Gausdal Husflidslag hadde stand med mange fine påskeprodukter til salgs.  Av produkter ellers kan nevnes kjøttvarer fra Bonden Sylte, pultost og andre leverandører. Meieriprodukter fra Monsveen Gard på Ring, honning, andre bakeriprodukter som flatbrød og lefse.

matm 2

Gausdal Husflidslag var på plass

Primus motor og matgeneral Terje Holen var fornøyd med oppslutningen, men mente fortsatt det var rom for flere håndverksprodusenter her i Sør Gudbrandsdal. I regi av Småbrukarlaget deltok han aktivt på informasjons-standen til laget og var også ivrig utdeler av frø av honningurt med anmodning om at de som mottok frøposen skulle så ut disse fine blomstene og være med på å legge til rette for bier og andre pollinerende innsekter.

matm 4

Matgeneral og Småbrukerlags-veteran Terje Holen

En fin markering av den lokale landbruksnæringa og en viktig opptakt til det som skjer etter påske. Da tenker vi ikke bare på at lammesesongen starter men også at det er oppkjøringen til de årlige jordbruksforhandlingene der en ny jordbruksavtale  skal foreligge i mai.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts