Skip to main content
annonser
Næringsliv
Olav Iverslien
Redaktør

Mest oppmerksomhet fikk vel karene fra Masovn Mølle som stilte med varm bakerovn og smaksprøver av forkjellig bakst der det sammalte kveitemjølet fra 100 årige kvernsteiner var ingredisens. Mjølet solgte de også og boka med historia bak. Vedovnen varmet litt i det sure været, men bakeren klaget på at det var et kjølig bakerilokale.

mat 2

Rognlien, Aulstad og Nordgården var bakere i byen

Litt lenger sør i gata serverte Brynhild Foss møssmørsuppe på Småbrukarlagets stand. Matmarkeringen har blitt et årlig arrangement der Småbrukarlaget organiserer matprodusenter i gågata om våren. Småbrukarlaget delte også ut poser med honningurt-frø for å minne om viktigheten med levende bier og andre polinerende innsekter.

mat 3

Varme kunne du nok også få hos sjokoladeprodusentene fra Gokroppen som stilte med egen konfekt av ulike typer.

mat 4

Det er i gang et prosjekt for ungdomsskoleelevene her i regionen kalt Fra jord til bord. Der er også Småbrukarlaget sterkt medvirkende. Det er praktisk undervisning for ungdommen der matens opprinnelse og gamle håndverksteknikker for matlaging står i fokus. Vi møtte på to elever far Gausdal Ungdomsskole som hadde bakervarer til salgs.

mat 5

 

Ellers i matløypa kunne du få kjøpt meieriprodukter fra Monsveen gard, poteter fra Tromsnes, spekemat, produkter fra utegris hos Bonden Sylte,  lefse og flatbrød for å nevne noe. Den Danske Marines musikkkorps masjerte også gjennom gata og satte spiss på dagen. Men kaldværet og snøfillene begrenset nok trafikken i byens paradegate. Fint tiltak var matmarkeringen uansett værgudenes innflytelse.

 

 

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien