Skip to main content
annonser
Næringsliv
Fersk kaku med lokalt mjøl
Fersk kaku med lokalt mjøl
Olav Iverslien
Redaktør

Der kunne påskegjestene sikre seg  nymalt sammalt kveitemjøl  malt på hundreårige møllesteiner til påske. For å bevise mjølets egnethet til ulike bakeprosesser stilte de også opp med mobil bakerovn og nystekt kaku for smaksprøver og salg.

De hadde god hjelp av Elisabeth Vegerstøl fra Paulsrud gard som er en erfaren vedovnbaker. Lukta av nysteikt kaku slår aldri feil og de ferdigstekte brødene gikk unna på direkten. Ovnen er skaffet til veie for å brukes i opplæringsformål for barn og unge innen mat og opplevelser.Etter påske blir det blant annet en temadag om korn , dyrking og foredling, med demonstrasjon på mølla i Svatsum. Det er i undervisningsopplegget fra jord til bord som tilbys niende klasse på ungdomskolen.

Kanskje ovnen og bakersvennene blir å sjå som pop-up-bakeri også ved andre anledninger utover sommeren?

På bildet: Trond Klaape, Elisabeth Vegerstøl, Tormod Rognlien og Terje Holen.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts