Skip to main content
annonser
Næringsliv
Marit Ringen, Gausdal Mat har åpnet utsalget forsiktig
Marit Ringen, Gausdal Mat har åpnet utsalget forsiktig
Olav Iverslien
Redaktør

Jotunheimen Fisk selger mye av varene til storhusholdning og gjennom Gudbrandsdalsmat på denne tida av året. Det ble brått stille når hoteller og spisesteder stengte ned i mars. Det tradisjonelle påskemarkedet i Espedalen ble også avlyst i år så siste måneden har vi levert ut lite varer sier Lars Eggen.

I lokalene til Gausdal Mat i Fjerdumsskogen i Østre har det også vært stengt siste måneden. Nå fredag hadde de en forsiktig gjenåpning. Det var begrenset åpningstid og tydelig merket at kun en og en kunde skulle være inne i lokalet samtidig. Antibacen sto strategisk plassert ved inngangsdøra.

Vi har et ganske lite salgslokale og tok ikke sjansen på å holde åpent når så mye annet ble stengt sier Marit Ringen. Vi har levert ut bestillinger til folk som har ringt ellers er tida brukt til produksjon og andre ting i bedriften.

Men vi står foran den største salgssesongen utenom jula nå mot sommer og høst sier Marit. Vi er veldig spente på hva som kan arrangeres av festivaler, messer og martnaer utover dette året. Vi har faste salgsstands der mye folk møtes og det er ikke akkurat ting som skal skje nå framover. Den siste måneden har de heller ikke hatt salgsvogner på kjøpesentrene på Gjøvik og Hamar og den store matmarkeringen på Lillehammer ble også avlyst.

Vi får følge de råd som blir gitt og kanskje sjå oss om etter nye salgskanaler hvis dette blir langvarig sier Marit. Spekemat sesongen står for døra og vi har mye varer på lager forsikrer hun.

Det som har svinga seg opp mye under Coronakrisa er salget gjennom Reko-ringer der den nærmeste her har utlevering på Lurhaugen Lillehammer. REKO står for rettferdig konsum og er et system med salg direkte mellom produsent og kunder i et nærområde. Kundene forhåndsbestiller på nettet og produsentene leverer ut ferdig pakket ca. en gang pr måned. Over hele landet har slik salg nå fått et merkbart oppsving. Stadig flere produsenter knytter seg også til den lokale Reko-ringen her i Sør Gudbrandsdal. Du finner den på Fcebook.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts