Skip to main content
annonser
Næringsliv
Grete Dalbu og Jonny Ruud ønsker velkommen til Stav
Grete Dalbu og Jonny Ruud ønsker velkommen til Stav
Olav Iverslien
Redaktør

 Det er lokalforeningene Gausdal og Gudbrandsdal i Norges Lastebileierforbund (NLF) som arrangerer mønstringen av ulike typer lastebiler og transportløsninger på Stav/Tretten i dag. Bilforhandlere, utstyrsleverandører og andre som leverer tjenester til denne næringa er representert på utstillingen og det er lagt opp som  et familiearrangement. Kjøring av elektriske småbiler for de yngste var et godt besøk tiltak.

last 4

Også de små fikk prøve seg på Stav

Lastebilnæringa og sysselsetting innen transport av ulike former for gods er stor her i Gausdal. Vi treffer Grete Dalbu og Jonny Ruud på utstillinga, leder og nestleder i lokallaget. Dalbu kan fortelle at lokalforeningen nå har 36 medlemsbedrifter som har over 150 biler i trafikk. Store transportfirma som Gausdal Land, Grimstad og Kindlistuen& Dahl drar opp antall kjøretøyer.

Mønstringa på Stav arrangeres annet hvert år og Ruud er fornøyd med deltakelsen. Det er nok over 100 biler inne på Stavsplassen nå. Både helt nye og gamle veteranbiler. Det er en egen utstilling som viser utvikling for hvert 10-år med eldste bil fra 1926. Den er hjemmehørende i Skjåk

last 5

Biler fra forskjellige tidsepoker

last 2

De to eldste lastebilene. t.v 1930 mod  hjemmehørende i Gausdal og t.h 1920 mod hjemmhørende i Skjåk

.Det har vært en rivende utvikling. De nye bilene har nå nærmest personbilkomfort. Automatisk transmisjon og elektronisk styring på det meste. Dalbu og Ruud står foran hver sin flunkende nye bil. Ruud med ny kranbil , en investering på ca. 2 mill kroner og Dalbu/Klophus med helt nytt tømmer- sett til nesten det dobbelte. Tømmerbilene kjører nå på dispensasjon med en last på totalt 60 tonn og 24 meters lengde på bil og henger.

Så er du interessert i store biler, nye og gamle biler så ta turen innom Stav i dag og se på utvalget der. Det er fri entre og mat og drikke å få kjøpt i finværet.

last 3

Anders Kråbøl kjørte standsmessig til Stav. Cheverolet 1920 modell

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts