Skip to main content
annonser
Næringsliv
Olav Iverslien
Redaktør

 Alexander Cimarolli (bildet) er representant for Thon Eiendom på Skeikampen. Han ønsker velkommen til det som nå går under navnet Høyfjelltunet og vi blir fulgt inn i den nye restauranten som har fått navnet Treffen. Her kommer vi inn i en helt nyinnredet restaurant og møter Espen Nylende fra E&M Drift i full gang med å fylle opp kjølerom og disker på det nye kjøkkent. E&M Drift er også ansvarlig for matserveringen på Nystua og Galten oppe i bakken. Nå ser han fram til å kunne tilby et enda bredere matkonsept her på Treffen.

skei2

Espen Nylende serverer Pizza på Treffen

skei3

Godkjent!

Her blir det lunsjmeny, grillretter, middagsservering og mye Pizza håper han på. Vi skal servere ekte italiensk Pizza lagt fra grunnen av og stekt i spesialovn med stor kapasitet og vi stiller med egen Pizzabaker. I restauranten vil de også ha diverse påsmurt og etter hvert et bra utvalg i bakerivarer. Det står litt på hode her nå unnskylder han seg. Det gjør det i grunnen alltid to dager før åpning. Men lørdag er vi i gang lover han, kanskje en liten test på fredagskvelden? I tilknytning til restauranten er det en sportsbar med TV storskjerm og to splitter nye shuffle-board som er en populær spilleaktivitet på slike plasser. Rett utenfor er det en stor terrasse der det skal bli 60-70 sitteplasser når vårsola begynner og varme. Vi tar også grupper her som ønsker servering etter bestilling sier Nylende. Han bemanner opp med 5-6 personer på kjøkkenet når de starter opp nå og åpningstidene er 11-18 mandag – torsdag og 11-22 i helgene.

Vi håper dette blir godt mottatt og blir et bra tilbud både for tilreisende, skiturister og de som etter hvert bor i leiligheter rundt restauranten. Her er alle velkomne forsikrer Nylende.

Og vår bedømming som fikk smake første Pizza stekt på Treffen? Absolutt godkjent og lokalene virker både trivelige og hensiktsmessige i en litt rustikk stil. Men alt er nytt og tiltalende så her blir det nok stinn brakke etter hvert. Beliggenheten med 40-50 meter til alt, parkering, skiheisen og løypene kan ikke bli bedre.

Ned i kjelleren

Ned trappa (eller heis) kommer vi vel til det vi kan kalle en velvære- avdeling. Først et stort lekerom med spill og aktiviteter for ungene. Deretter et treningsstudio som kan ta pusten fra en. Her finner du alt av apparater i mest moderne utførelse. Innenfor der igjen to store badstuer og to store boblebad. I tilknytning til dette er det garderober og toaletter. Dette blir bra mener Cimarolli som viser oss rundt. Dette er tilgjengelig for de som bor i leilighetene i bygget samt for de utefra som løser billett. Et flott tilbud hvis været er rufsete mener han eller som en avslutning på en frisk dag i bakken eller skiløypene. Store lyse lokaler med utsikt til uteområdet.

skei4

Her kan du få ut mer svette

skei 7

Ta badstue

skei5

Eller slappe av i boblebadet

Så var det leilighetene.

For selveiere er det først 56 nyopp-pussede leiligheter på det som kalles Skitorget, ved innkjøringen på den andre sida av parkeringsplassen. I den nye delen er det til sammen 28 leiligheter for salg i ny fløy og ombygd fløy over den gamle bassengdelen. Det er 2, 3 og fireroms leiligheter. Bygget er i fire etasjer pluss underetasje med teknisk rom og lagerrom. Alle leilighetene har egne romslige lagerboder i kjelleren og leilighetene har romslig inngangsparti/entre med plass for uteklær og sportsutstyr. Det er 1, 2 eller 3 soverom alt etter størrelsen og kjøkken/stuedel med utgang til altaner. Det er Privatmegleren som står for boligsalget. Eksakt hvor mange som er solgt eller reservert pr. nå har ikke Cimarolli tall på, men det er nå egentlig nå salget starter sier han. Mange har forståelig nok ventet for å se hele komplekset og vurdere fellesarealene og tilbudet for beboerne. Det blir fullt trøkk på visning og salg nå når alt er tilgjengelig og kan beskues. Det blir innredet en visningsleilighet og folk fra megleren tilstede her gjennom uke 8 som er destinasjonens nest travleste uke etter påsken. Begrepet ski inn – ski ut kan de i hvert fall ikke etterlyse. Her kan du ha skiene på til inngangen, sette de i boden og ta heisen opp i leiligheten. Vi har tro på at dette faller i smak sier Cimarolli.

skei6

Her går det an å bo

skei8

- og sove

Utleiedelen er den gamle arken som også er fullrenovert. Det er 3 etasjer medregnet bakkeplan her med 26 enheter, i alt vel 100 «varme senger». Leilighetene varierer også her i størrelse og disse er fullt møblert tilrettelagt for selvhushold. Utleie-leilighetene er inne i bookingsystemet til Thon og kan bestilles via nettet. De som velger å kjøpe leilighet kan også melde sin boenhet inn i bookingen for utleie når de ikke selv skal bruke den.

Målbevisst kaos

Det råder et visst kaos i gangene på Høyfjellstunet nå to dager før åpning. Det blir det alltid sier Cimarolli. De siste håndverkere er i virksomhet. Elektrikerne tar siste rest og det er oppkobling av datautstyr. Det gjøres siste finnish av malere, vaskes og ryddes. Alt blir klart før vinterferieturistene rykker inn lover Cimarolli. Vi håper på fullt trøkk både uke 8 og 9. Vi har en meter snø, alle løyper er preparerte og alle nedfarter i alpinbakkene åpne. Sammenlignet med gråe plener innover på Østlandet kan vi ønske velkommen til ekte vintereventyr her på Skeikampen. Værutsiktene er bra hva mer kan vi ønske oss, sier han.

Men det blir en kort sesong i full drift. Vi har 5-6 uker å gjøre det på fram til påske sier Cimarolli. Nå blir det full innsats fra alle involverte.

Han øsker også bygdefolket hjertelig velkommen til fjells, Vi kan bare gratulere med et riktig flott tilskudd til reiseliv og turisme her i Gausdal. Dette er første byggetrinn i den storstilte utbyggingen Thon har planlagt her. Hvis responsen blir god står de klare til å fortsette utbyggingen. Du kan få en riktig god vinteropplevelse på Høyfjellstunet er journalistens bedømmelse. Ta turen til Skei!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts