Skip to main content
annonser
Næringsliv
Olav Iverslien
Redaktør

Julekonsertene står nærmest i kø framover og kirkene er mye brukt som konsertlokale i denne førjulstida. Førts ut var Arnhild Vik med den kjente sangeren Stephen Brandt-Hansen i Vestre i kveld. Brandt-Hansen har sunget kjente musicals på flere av verdens store scener og er en av Norges beste tenorer. Han loset tilhørerne gjennom et variert program som spente fra de vareste låter som om den strålande jul, Sangen om når himmelen gjester oss og Stille natt i et arrangement av Erik Hillestad. Vi fikk barnesanger som Sonjas sang fra julestjernen og Thomas julestjerne og den fine sangen om et lite juletre framført med blinkende skjorte.

Konserten inneholdt også rene solonummer der Arnhild Vik spilte både Geirr tveit og Chopin. Brandt-Hansen i en vakker sang signert Sommerro/Hoem før det toppet seg med de beste klassiske julemelodier. Tommy Kjørbergs. Stad ljus, opprinnelig en Grand prix låt. Brandt Hansen egen juletekst til Bach sin korall Air og selvfølgelig en avslutning med alle tenorers drømmesang, Jussi Bjørlings O helga natt.

Østre Gausdal Sangkor var medvirkende som korister til Lenoard Choens. Halleluja og sammen med Brandt- Hansen og publikum på Deilig er jorden som avsluttet kvelden.

stbh

Kraftig røst i kirkerommet, Stephen Brandt-Hansen

Brandt- Hansen karakteriserte pianisten Arnhild med gullstryk på fingrene, han sto heller ikke tilbake selv med å få betegnelsen Gullstrupe. Det var en virkelig fin konsert og start på adventstiden vi nå går inn i. En fast tradisjon mente Arnhild det måtte bli og svaret fra sangeren var at han gjerne kom tilbake,

Flere konserter

Den 9.12 er det ny konsert i Vestre Gausdal kirke med Spelemannslaget og kor Venskap, Den 10.12 har musikkforeningene VGM/FNF konsert i Follebu kirke og kommer til Vestre 17.12. Sangkoret har sin julekonsert i Østre Gausdal kirke 13.12 og ØGM sammen med Knut Anders Sørum er i Østre Gausdal kirke 20.12. Den 21.12 er det Hematt te jul konsert i Follebu kirke og 22.12 er det menighetens julekonsert i Aulstad kirke. Som dere ser mye å velge i gjennom førjulstida. Mange flinke sangere og musikere som skal glede bygdas publikum til jul!  Tredje dag jul innviterer Gausdal Storband tiljulefest på Kulturhuset

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts