Skip to main content
annonser
Næringsliv
Olav Iverslien
Redaktør

Vi besøker kafeen en av de varmeste dagene i sommer og treffer en travel kafevert med forberedelser til dagens drift. Det har vært god trafikk nå i juli sier Nuland. Til tider for mye og gjøre for en person. Jeg har lyst ut etter ekstrahjelp både her i Gausdal og nabokommunene, men ingen har meldt seg. Trafikken varierer veldig her. Det kan være helt stile for så plutselig å være 20 personer i kafeen. Særlig helgetrafikken er merkbar og fordelinga er ca. 30 % fra Liomsetervegen og 70 % fra vegen mot Fagernes.  Etter at automatbommen kom opp innover til Liomseter er det mange som kjører direkte gjennom. Før måtte de innom kafeen og løse billett.

Holsbru 2

Gaute Nuland ønsker velkommen til fjells og til fiske og friluftsliv

Men jeg klager ikke på trafikken og drifta går som budsjettert hittil i år. Holsbru kafe er tuftet på 3 pilarerer. Vi har enkel matservering med kaffe, annet drikke og påsmurte baguetter og wienebrød / vafler til kaffe. Jeg kjører ikke det store aggregatet annet enn om morgenen. Det er det ikke økonomi til sier han. Folk spør jo etter is nå i sommervarmen, men da må jeg skuffe dem og forklare hvorfor. Jeg kan ikke ha aggregat gående døgnet rundt for å ha en isfryser tilgjengelig. Av varmmat / middag serveres pølser, rømmegrøt og kjøttkaker pluss spekemat. Det er varespekteret e som jeg kan rå med slik det er nå.

Den andre pilaren er butikken som er fylt opp med turutstyr og fiskeredskap. Nuland driver et engrosfirma for slikt utstyr og spesielt rettet mot isfiske vinterstid. Han er også fluebinder og selger egne fluer fint innpakket i esker med Holsbru-logo på. Fluebinderutstyret står klart i butikken, men det er lite tid til å bruke det nå i høgsesong. Arbeidsdagene blir gjerne 12-15 timer sier Nuland. Det er varetransport opp fra bygda og forberedelser til neste dag innimellom det å være kafevert.

Detter er første sesong med tid til litt planlegging fortellere han. I fjor ble det mest brannslukning og prøve å få åpnet nærmet på sparket. I år er det mere forutsigbart sier han.

Den tredje delen av virksomheten er informasjonsvirksomhet. Det kan gjelde båtutleie/ hytteutleie for Fjellstyret, salg av fiskekort eller bare informasjon om turruter og fiskemuligheter. Er det mye spørsmål knyttet til Nasjonalparken spør vi?  Ikke mye konkret om det svarer Nuland, men det endrer seg kanskje nå når informasjonspunktet på andre siden av veien er oppe og går. Jeg har inntrykk av at folk gjenre vil ha direkte kontakt og få svar på spørsmål de har. Jeg tror det er påkrevet med en slik guiding på personbasis og at det ofte er bedre enn bare å stå og lese på tavler. Nå begynner jeg å bli godt kjent i området her og kan fortelle om campingplassene, turruter, fisking og teltplasser. Men det tar en god del tid og er på mange måter ikke min hovedoppgave sier han. Nuland tilbyr også guiding for grupper og kursvirksomhet hvis det er interesse for det.

Han er godt fornøyd med salget i butikken. Det har tatt seg opp mye i sommer. Her kan turfolk supplere med utstyr, kjøpe litt ekstra til fisketuren og supplere med myggmiddel blant annet. Det er mange friluftsfolk som bruker fjellområdet her og de setter pris på at det finnes slike varer å få kjøpt her 6 dager i uka. Mandager har kafeen stengt, ellers er det åpent hver dag fra 10-18 . Nuland har kontrakt fram til 1.septemmber, men ser ikke bort fra at han kan være litt lenger fram mot når jaktsesongen begynner.

Jeg kunne selvfølgelig ønsket med innlagt strøm her sier han til Gusdøl’n , det hadde forenklet drifta mye. Men det ligger utenfor det jeg har innvirkning på. Kafeen eies av vegselskapet Liomsetervegen og Nuland regner med å fortsatt være her på sommerstid i årene framover

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts