Skip to main content
annonser
Næringsliv
Tormod Rognlien og Jakop Kvisberg i verkstedet i Øvre Svatsum
Tormod Rognlien og Jakop Kvisberg i verkstedet i Øvre Svatsum
Olav Iverslien
Redaktør

Tormod er utdannet møbelsnekker og har praksis fra Nordby i Øyer og jobbet før på Gausdal Snikkeri som nå er nedlagt. I tillegg har Tormod fagskole innen treteknikk så teoretisk og praktisk bakgrunn bør være den aller beste.
Snekkerverkstedet er etablert i den tidligere driftsbygningen på garden og her er det innredning og maskiner for å lage nye møbler og restaurere gamle møbler, glas og dører.

Med seg på laget har Tormod Jakop Kvisberg som er fagutdannet som tømrer. Sammen kan de ta på seg ulike oppdrag innen interiør og enklere byggeprosjekter.

Har det vært en tøff start lurer vi på? Både og sier Tormod. Vi har hatt mye å gjøre , men etablering av en bedrift er alltid krevende. Jeg hadde lyst til å drive for meg sjøl og lokalene på garden sto ledig så da valgte jeg det. Men det er mye som skal ordnes og mange ikke fakturerbare timer i en slik bedriftsetablering. Å starte for seg sjøl er ikke noe for de som liker trygg fast inntekt, men å drive for seg sjøl gir også mange muligheter og jeg angrer ikke på det sier Tormod. Det at jeg fikk med Jakop er også en styrke. Nå kan vi ta på oss flere typer arbeid og utfylle hverandre med forskjellig kompetanse.

Vi tilbyr skreddersøm av alle typer innredning som kjøkken, garderobe , bord og andre interiør-ting. Her får kunden møbler etter mål og står fritt i materialvalg, farger og utforming. Ved utskifting i eksisterende bygg tilpasser vi og monterer nytt på plassen. Vi tar også på oss forskjellige restaureringsprosjekt av for eksempel gamle glas. Det er et kvarters kjøring over til Gålå her og vi håper det kan være et godt marked blant hytteeierne der. Til de andre hyttedestinasjoner på Skei, Hafjell og Kvitfjell er det heller ikke langt. Vi håper på oppdrag i nærområdene og det har vi allerede hatt en god del av. Vi kan ikke konkurrere på de billigste ferdigprodukter på for eksempel kjøkken, men vi er mer fleksible på tilpasning og spesielle ønsker fra kundene. Jeg har tro på dette og håper på en del produksjon her på verkstedet framover.

Her har vi stort sett de nødvendige maskiner som sag, avretter, fres og nødvendig håndredskap. Avretterhøvelen har han fått og ved undersøkelse viste det seg at den var fra like etter krigen, men den fungerer godt fortsatt og vi hadde plass til den her sier Tormod. Det er låg husleie her og vi synes vi har den nødvendige plassen vi trenger for virksomheten. Nå er det viktig å få markedsført tjenestene og det i seg sjøl er en krevende jobb der en ikke kan bruke for mye penger i en oppstartfase. Det gjelder nettside og Facebook som viser det vi driver med og den beste markedsføringen er nok alltid kunder som blir fornøyde med det vi lager for dem.

Vi skal være fleksible og finne gode løsninger for oppussing eller nybygg lover Tormod og Jakop. Vi ønsker det som må lov å kalle en utkantbedrift riktig lykke til med etableringen!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts