Skip to main content
annonser
Næringsliv
Her kan det bli søndgsåpent til sommeren
Her kan det bli søndgsåpent til sommeren
Olav Iverslien
Redaktør

 Butikksjef Lise Tingvald forteller til Gausdøl’n at denne prosessen har tatt lang tid. Den endelige avgjørelsen skjedde hos Fylkesmannen og svaret kom tett innpå påska. Jeg var litt stressa for helgedagene da og varebestilling, men så forsvant jo hele ekstratrafikken i påska som alle nå er kjent med. Så vi fikk ikke benyttet oss av dette da.

Tillatelsen fra fylkesmannen er tidsavgrenset gjennom året. Det er vinterferie, påske og i skoleferien som dette blir tillatt nå. Vi forbereder oss på søndagsåpent 3-4 timer til sommeren sier Tingvald. Det er for å være mer tilgjengelig for reisende turister og hyttefolket i nærområdene.

Når vi spør om hvordan handelen er i disse Coronatider kan hun fortelle at det er økt handel på lokalbutikken. Om det skyldes at folk reiser mindre ut av bygda, eller kvier seg for de større butikkene nå vet hun ikke. Men det er positivt for oss sier hun. Så får vi bare håpe at handlevanene også holder seg slik når ting blir mere normalisert.

En liten butikk treger all den omsetning den kan få. Jeg tror vi kan skaffe det meste til daglig bruk sier hun. Og med større handel blir varerulleringen bedre og det ganger både kundene og butikken.

Så får vi gratulere svastingene. Til sommeren kan du mest sannsynlig ta en handletur også på søndager. Det får vi håpe både fastboende og turistene, når de kommer tilbake, vil sette pris på! 

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts