Skip to main content
annonser
Næringsliv
Karin Grtet Hovland,Mette Rud-Johansen, Marius Hansen og Kari Anne Sukkestad står på med baking og brødsalg
Karin Grtet Hovland,Mette Rud-Johansen, Marius Hansen og Kari Anne Sukkestad står på med baking og brødsalg
Olav Iverslien
Redaktør

 Det har vært litt mye nå sier Kari Anne og Tom, men det går ikke an å gi opp for det. Siste del av vintersesongen pluss påska på Strand fjellstue i Espedalen gikk fløyten når de måtte stenge ned og gjestene ikke fikk komme lenger, kafeen i Kommunehuset ble stengt og der har de hatt tre innbrudd den siste tida. Så ble vegen til Espedalen stengt alle arbeidsdager i flere uker og de flyttet til leilighet på Lillehammer.

Der de har vært i full sving med oppussing av kafêlokalene i Banken som de skal drive. Akkurat nå er det usikkert når åpning kan skje. For å fylle ut tida (hvis det er noe som heter det der i gården?) driver de i tillegg oppussing av et hus med leiligheter på Lillehammer. Antagelig mer enn nok for de fleste av oss.

Men så kom ideen om å utnytte lokalene i Gausdal til baking og brødlevering . Annonsering og bestilling skjer gjennom sosiale media. Vi startet for 3 uker siden og hadde 90 brød i bestilling, forrige helg var det 200 brød og nå inn mot Palmehelga er det 300 brød som skal hentes på kafeen i Gausdal.

I tillegg har de kasta seg rundt og fått tak i ei lita handelsvogn som de står med på Strandtorget, de regner med at rundt 200 brød skal ut derifra i løpet av denne lørdagen.

Det har slått bra an bekrefter Kari Anne. Vi må jo prøve å få til noe produksjon og bruke de folkene som er ansatt hos oss legger hun til. Det går på de to brødtypene Havrebrød og Bruas grovbrød. Marius Hansen, litt smal i øynene etter å ha stått ved bakebordet hele natta, forteller at mellom 450 og 500 brød er bakt ferdig siden midnatt. Så varene er helt ferske. I tillegg til brødene har de også litt annen bakst til salgs.

Utleveringen går pent og rolig for seg med disiplinerte kunder som holder avstand og betaler berøringsfritt. Mange sender en takk og påskehilsen med på kjøpet.

Og eierne sjøl? Jo de står klare til å frakte brød til Lillehammer og forsyne kundene der med ferskt brød til påskefrokosten. Det er bare å ta av seg hatten både for kreativitet, pågangsmot og arbeidslyst her. Vi får til et par utleveringer til før påske avslutter Kari Anne og Tom. Følg med oss på Facebook.

Og brødene, de er prøvesmakt og var enda halvvarme de og smakte helt utmerket. God påske til alle som står på ved Strand sine prosjekter!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts