Skip to main content
annonser
Næringsliv
Sport 1 selger mange elsykler om dagen
Sport 1 selger mange elsykler om dagen
Olav Iverslien
Redaktør

 Butikksjef Torger Fenstad hos Sport 1 (bildet) selger el-sykler som varmt hvetebrød nå om dagen. Vi er utsolgt av de mest populære modellene alt forteller han. Men det er sykler å få for all slags bruk fortsatt. El-sykkel er blitt veldig populært og det skjønner jeg godt sier han. Gausdal er mye bakker opp og ned og med en slik hjelpemotor kommer du lett fram over alt. Det er mange godt voksne som investerer i sykkel og det synes han er positivt. Mange av de som kjøper har nok ikke vært veldig aktive syklister de siste årene. Nå kommer de seg ut og får både trim og naturopplevelser uten å måtte grue seg for motbakkene på hjemturen. Vi nevnte investering for det er det jo? Fenstad sier en god sykkel fort havner på fra 25-30.000. Da har du sterk motor og god batterikapasitet. De fleste syklene klarer en kjørelengde på rundt 10 mil uten lading. Det holder for de fleste. Andre bestselgere er hengekøye og HOKA sko. Men ellers alt av turutstyr og sportsartikler så går salget godt på nå om dagen. Påska var null på butikken på Skei, men ganske normalt nede i bygda. Vi tar oss inn igjen på det nå og håper på en god sommersesong der kortreiste turopplevelser er anbefalt og noe Gausdølene er flinke på. I høst åpner ny Sport 1 butikk på Skei. Da blir det to full sortiments sportsforretninger i bygda som har åpent året rundt.

Vi vil nok merke dette på omsetningen her i sentrum, men jeg tror også det kan bli godt samarbeid omkring både varer og betjening ved på ha to butikker, sier Fenstad. Vi ser fram til den åpner avslutter han.

Anne Gunn Heggen, Annes Klær

Annes Klær er en av butikkene som har fått merke hardt Corona nedstengingen. April og framover i mai var sørgelig sier Anne Gunn Heggen. Varene var bestilt for lenge siden og kundene holdt seg hjemme. Månedsomsetningen var nede på det hun selger for i en god uke. Hjemmekontor og ingen selskapelighet eller stor omgang mellom folk gjorde at klessalget stoppet helt opp.

Vår bransje fikk ikke påbud om å stenge og butikken har vært åpen hele perioden fra i mars. Slik sett får vi heller ikke noe av Koronastøtten som enkelte kan søke om. Så det har vært ganske tøft forteller hun. Nå har heldigvis folk begynt å gå litt mere ut igjen og jeg håper jeg klarer meg over denne kneika sier hun. Når vi endelig begynte å komme i orden her i den nye butikken kom dette. Det skulle jeg gjerne vært foruten sier hun.

Men hun håper kundene kommer tilbake. Vi har mye fint i sommerklær både til hverdag og fest reklamerer Anne Gunn. Butikken er en spesialbutikk for dameklær til alle aldre og fører også sko og vesker. Så oppfordringen går til alle damer i bygda og på gjennomreise å bruke lokalbutikken Annes Klær framover.

 

Kristin Evensen på Hageland/ Gartner Hagen

Hageland er også en spesialbutikk og er midt inne i den aller travleste perioden nå med utplantingsblomster i alle varianter.

Vi treffer Espen Hagen som styrer gartneriet og butikksjef Kristin Evensen. Vi var nok spente sier Espen, men planetene var innkjøpt og dyrkingen i gang så vi har produsert for en vanlig sommersesong. En kald mai satte ting litt på vent, men da varmeperioden kom eksploderte det nærmest og vi er i godt gjenge med salget både her og på Hagesenteret på dokka der broren Oddgeir driver, sier Espen.

Slik det ser ut nå får vi en normal sesong både med plantesalg, hagemøbler og andre hageartikler sier Kristin Evensen i butikken. Folk skal nok være noe mer hjemme i sommer og setter pris på å ha blomster og stelle med og bruke tida ute sammen med familien.

Som vi ser er det litt både og for spesialbutikkene. Alle håper nok på at det meste blir i normal gjenge igjen framover. Det er viktig for alle deler av næringslivet i Gausdal.

Olav Iverslien
Olav Iverslien