Skip to main content
annonser
Næringsliv
Gina og Toralf var fornøyd med dagens jakt
Gina og Toralf var fornøyd med dagens jakt
Olav Iverslien
Redaktør

Det var på jaktlaget til Toralf Trangerud som jakter på Djupådalen mot Fåberg Vestfjell. Torsdag morgen skjøt de en 12, kanskje 13 taggers velvoksen elgokse, og. Gina  Ørslien  Bårdseng sto for slaktinga ute i skogen. Det er å kalle en skikkelig storokse og den ble felt fra jakttårn av jaktlederen sjøl, Toralf Trangerud. Oksen kom i full brunst med gode lyder rett mot jegeren og det var dens siste tur denne morgenen. Som vi har skrevet om før er nok elgjakta fortsatt ganske mannsdominert men på Trangeruds jaktlag er det 3 jenter med. Foruten Gina er det døtrene til Toralf, Ida og Karoline. De var ikke med denne jaktdagen men skulle delta for fullt gjennom helga. For Gina er det andre året på elgjakt med børse, men hun har ikke felt noen elg enda. Fuglejakt har hun lenger erfaring med. Jaktlaget fikk en kalv første dagen og de har i alt 6 dyr på årets kvote. De fleste på laget er fra Biri og de har jaktet elg på begge sider i Auggedalen i flere år, nå er de litt lenger til fjells.

Jaktlaget har leid låven i Husom, et lite bruk rett opp for Dahl i Auggedalen. Der har de taljer og utstyr for flåing samt hengeplass for slaktet. Slaktet utstyres med sensor som registrer døgngrader for mørninga og når tida er inne går slaktet til oppdeling, kverning og pakking. Noe av kjøttet beholder de selv resten kjøper bekjente. Og hva med geviret som hadde 12.5 tagger? Det tilhører i utgangspunktet skytteren sier de andre på laget. Toralf er ikke sikker på om det er innpass til enda et gevir på veggen hjemme så han er litt usikker. Men horngrinda blir tatt vare på uansett.

Du kan følge jaktas gang på Fjellstyrets hjemmeside for jaktlagene i Statsalmeningen og Vestre Gausdal Utmarksråd har egen nettside for jaktrapporter. Vanlig jakttid er nå helt fram til 23. desember og de som skyter full kvote kan søke om tilleggsdyr. I praksis er det ut oktober måned som blir gjeldene for fjellterrengene. Det har med åpne veier og føreforhold å gjøre.

Storoksen fra Djupådalen tippet jegerne på var 270-280 kilo. Med alle elger som felles i Gausdal i jakta utgjør kjøttmengden en betydelig antall kilo og en god verdi i kjøtt.

De andre på jaktlaget til Trangerud er: Arne Erstad, Svein Kulsveen, Johnny Engen og Morten Skoglund.

jaktlaget

Hele jaktlaget på Djupådalen 2019

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts