Skip to main content
annonser
Næringsliv
Påske på sitt aller beste 2018
Påske på sitt aller beste 2018
Olav Iverslien
Redaktør

Solskinn og oppholdsvær i 10 dager i strekk, kalde netter med fullmåne og lys men god varme i sola om dagn rikelig snø med supre skiforhold i både bakker og løyper. Rekordstor trafikk i bygda i alle forretninger, serveringssteder og andre steder feriegjestene oppsøker. Rett og slett ei drømmepåske.

Ganske rolig for Hjelpekorpset

 

Gausdal Røde Kors Hjelpekorps har vakthytte på Værskei i Vestfjellet og på Skei. Vi besøkte beredskapsvakta på Værskei om kvelden 1. påskedag. Der kunne Jonny Ruud og Ola Kleiven fortelle om en rolig dag. Til da i påsken hadde Hjelpekorpset vært ute på 25 oppdrag. De fleste oppdragene var i skianlegget på Skeikampen. Det er kalde netter og ganske hardt føre så de hadde vært noen fallulykker men ikke alvorlige skader. Noen forstuinger, slagskader og enkelte brudd, men ikke mer enn en må regne med når det er så stor trafikk. Ingen leteaksjoner eller oppdrag med helikopter for å hente ut pasienter så langt. Mye blide folk og ikke unormalt med oppdrag for de rødkledde. På Værskei er det 3 på dagvakt og 2 på natt. I hytta på Skei er det 4 på dagvakt. Korpset har scootere begge plasser og medlemmer stasjonert på Sønstegardseter med scooterløyve. Karene på Værskei bedømte påskeutfarten som veldig vellykket i år. Når vi har lite og gjøre har folk det bra var deres bedømming.

p2

Ola Kleiven og  Jonny Ruud på vakthytta Værskei

Fra neste år blir antagelig Hjelpekorpset å finne i ny base på Skei. Overtagelsen av Fjerdum seter ved Peer Gyntvegen er nå i orden og arbeidet med å sette i stand bygningen der starter nå til våren.

Rekorder i Alpinanlegget

 

 p3

Stille i skibakken 2. påskedags kveld, men her har det vært rekordtrafikk i år

Rune Slåsletten som er daglig leder i Skeikampen Alpinsenter kan melde om en fantastisk påske. Vi har aldri hatt så mye folk i heisanlegget før sier han, Sammenlignet med påska i fjor da de solgte heiskort for 1.8 mill i påsken har de i år omsatt for 3 millioner på de samme dagene. Været og føret har så klart en medvirkende årsak her sier han. Men vi har også levert varene på beste vis. Det er snø i hele anlegget , alle nedfarter er åpne og nypreparerte nedfarter til hver ny dag. Dette har vært virkelig moro sier han. Denne uka er det også ganske bra med folk på Skei, svenske skiturister. Vi stenger søndag 15. april opplyser Slåsletten, etter den datoen er det erfaringsmessig liten trafikk og vi kan se tilbake på en veldig bra sesong 2017/2018. Skiløypene blir i midlertid preparert etter denne datoen og skiføret bør holde minst til 17. mai i år også.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts