Skip to main content
annonser
Næringsliv
Kirsti på Joker Skeikampen er klar for påskehandel
Kirsti på Joker Skeikampen er klar for påskehandel
Olav Iverslien
Redaktør

Ja nå blir det travelt sier Kirsti. Vi er 10 personer på vaktlista i påskeuka og oftest 6 på jobb hele tida. Butikken på Skei er åpen hver dag hele påska. Nå i starten til kl. 20 på kvelden og i helgedagene fra torsdag til kl. 18. Etter det bruker vi mye av kvelden til rydding og innfylling av varer. Største utfordringen er å bestille riktig med varer, ikke gå tom for det folk skal ha og ikke sitte igjen med mye datovarer 2. påskedag. Men det er sjette påska her for meg nå så litt erfaring har en nå med seg.

Været bestemmer

Mye dreier seg om vær denne uka ja bekrefter Kirsti. Slik er det med handlevanene også . Er det fint vær tømmes disken for grillpølser. Da skal det grilles ute ved hytta. I gråvær går det mer kjøttdeig til taco eller pizza inne ved peisen. Ellers går det mye av alt. Kvikk Lunsj, appelsiner sjølsagt, all slags drikkevarer og brød i store mengder hver dag. Det er de travleste 10 dagene i året for oss her sier Kristi, men vi er helt avhengig av denne trafikken også. Det er mange stille uker i april/ mai og i overgangen høst/vinter.

Fullt til taket

 Nå er alle hyller og golvplass fylt til randen, til og med kontoret og pulten min er i bruk som lagerplass.  Det går for fullt i alle tre kassene omtrent hele påska. Det er trengsel her, men folk aksepterer det og er stort sett blide og hyggelige. Størst trafikk er det på ettermiddagen når folk skal tilbake til hytter og leiligheter fra dagen ute på ski. Ønsker du deg større butikk? Ja gjerne det sier Kirsti. Vi har det trangt i høysesongene, men til vanlig er det helt greit. Hva synes du om utbyggingsplanene til Thom her på Skei? Jeg er positiv til dem sier Kirsti. Flere leiligheter betyr mere trafikk. Selvhushold som det blir mye av nå betyr jo at folk må på butikken. Men jeg tror også at en del varme senger trengs. Jeg tror det blir bra med en  videre utbygging her både hos Thon og den fine trenden som hyttebyggingen har hatt de siste årene. Vi tør nesten ikke å spørre om hun får noe påskeferie sjøl. En dag med ungene er avsatt sier hun. Det er sikkert fortjent.  Lykke til med varestabling og mye folk for Kirsti og alle andre i butikkbransjen her i bygda nå i påska!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts