Skip to main content
annonser
Næringsliv
Stol på informasjon fra kommunen
Stol på informasjon fra kommunen
Olav Iverslien
Redaktør

Vi skal ikke gi oss ut på noen nyhetsoppsummering av det som har skjedd. De fleste av oss som til vanlig er aktive nyhetsjegere oversvømmes av informasjon om virusutbruddet som nå er i ferd med å lamme store deler av det norske samfunnet.

Vi skal kort gjøre oppmerksom på at kommunelegen, Anders Brabrand, har hastevedtatt ny lokal forskrift i medhold av smittevernloven som blant annet understreker at det å bryte karantenereglene bergenes som alvorlig lovbrudd. Ellers sier den litt om reiser og ansamlinger av folk som vi alle har hørt om nå skal begrenses mest mulig og den understreker nok en gang hvor viktig det er å ha effektive hygienerutiner som håndvask og å holde avstand til andre.

Gausdal er enda ei bygd der Coronasmitten ser ut til å være svært begrenset, men dette kan snu i løpet av timer eller dager. Utviklingen de neste dager og uker blir helt avgjørende for hvordan dette går her og i vårt nærområde.

Det meste er stengt ned der det er publikumskontakt. Regn ikke med at stort annet enn dagligvare og apotek holder vanlig åpent. Ta hensyn til de som jobber der. Mange av dem har en veldig stri arbeidsdag nå både fordi det er mye å gjøre og fordi de er frontsoldater i risikosonen.

Det har vært ei stille helg, nesten som på syttitallet når det var bilfrie helger grunnet oljekrisa.

Mange har mye å tenke på, det kan være at de nå er permitterte eller står i fare for å miste jobben i næringer som reiseliv, samferdsel og turisme. Det er tida for oppkjøring til påsken og en må regne med at feiringen av den høytiden i år blir av svært redusert omfang.

Ta hensyn til helsearbeiderne som er livsviktige i denne situasjonen, gi en hjelpende hånd til enslige og eldre hvis du kan.

Og husk at landbruksbygda Gausdal også må holde hjulene i gang i denne vanskelige tida, Det betyr at både dyrestell og ut/inntransport av varer til gardene fortsatt må gå som før.

Vi er heldige som tross alt bor der det er mulighet til å ta en luftetur i naturen selv om bedriften har redusert bemanning eller skoler og barnehager er stengt og du må være hjemme. Nå får vi virkelig se hva et bygdesamfunn har av kvaliteter.

Jeg vil gi en uforbeholden ros til kommunens informasjonsfolk og tjenester de holder oss oppdatert med via kommunens hjemmesider. Der står alt du trenger å vite om situasjonen i Gausdal. Det er tydelig at vi er heldige å ha erfarne informasjonsmedarbeidere i sving som var raskt på pletten og en ordfører med bakgrunn nettopp i dette faget. Stå på videre!

Og det kan kanskje være en ide å trappe ned noe av nyhetshungeren i disse tider, slå av Tv-en og skifte kanal på radioen? Informasjonen du får skifter fra dommedag til krig. Det er mer en nok til å miste motet. Men skal du velge noe så bruk www.gausdal.kommune.no

Hold ut og hjelp hverandre!

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts