Skip to main content
annonser
Næringsliv
Olav Iverslien
Redaktør

Skrur en tida tilbake til 2008/2009 var ikke utsiktene til dagligvarehandel i Vestre særlig lys. Den tradisjonsrike butikken på Handelsforeninga måtte melde oppbud og Samvirkelaget ved Forset Bru slet med for lav omsetning og liten trafikk. Da skjedde det at Karl Erik Karlsen og Frode Nørsetgård i selskapet Gelecek As kjøpte lokalene på Handelsforeninga, fikk avtale med Coop kjeden og startet ombygging av lokalene til en dagligvare under Coop prix konseptet. Åpningen var på dagen 10 år siden i dag. Siden har det meste gått rett veg og på 10 års markeringen i dag, med kaffe og bløtkake til kundene kunne staben koste på seg et stort smil omkring utviklingen.

prix 2

Staben på jobb hos Coop Prix i formiddag: Åsta, Ning, Hilde og Helge. Helge er superveteran  med 44 år som ansatt i Coop.

Butikken er utvidet to ganger på denne tida, med større lagerkapasitet og bedre kjøleroms-fasiliteter. Dagens butikksjef, Hilde Ringen, er klar på at lokalene nok en gang er i minste laget etter omsetningen nå har passert 30 millioner årlig. Tomta begrenser videre utvidelsesmuligheter, men trafikkøkningen tilsier at det gjenre kunne vært enda bedre plass. To ganger denne perioden er butikken her i Vestre kåret til Årets Prixbutikk og de ligger godt an til det framover også med pen økning år for år og nå som den Prixbutikken i Coop Innlandet med størst omsetning.

Hva er suksessoppskriften? Først og fremst at kundene bruker oss og handler dagligvarer på nærbutikken, sier Hilde. Det gir god rullering på vareutvalget og gir rom for nye varer. Vi har en god beliggenhet like ved vegen oppover i dalføret her og har markert trafikk i helger og høytider fra hyttefolk i Svatsum, Espedal og Vestfjellet. Så har vi en svært stabil arbeidsstokk som nå teller 11 personer og det at det går bra her gjør det også trivelig å jobbe her og lett å ha godt humør på jobb. Vi har ikke mye å klage over vi, sier Hilde

I butikken er det post i butikk med pakkeutlevering, banktjenester, tipping, Rikstoto og medisinutlevering. Foruten dagligvarebutikken har huset lokaler for Gausdal Fysioterapi i kjelleren. Der har også Gausdal Husflidslag salgslokale. Ingen tvil om at dette er et knutepunkt for lokalbefolkningen her i Vestre dalføre. Artig med en suksess-historie også fra litt i utkanten av kommunesenteret. Vi ønsker butikken lykke til videre!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts