Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Petter Jahnsen og Kjell Brennodden vant hver sin langdistanse i Gausdal Maraton.
Petter Jahnsen og Kjell Brennodden vant hver sin langdistanse i Gausdal Maraton.
Olav Iverslien
Redaktør

Gausdal Maraton 2019 ble avviklet med raske tider og fornøyde kjørere i dag. Både TD og løpsveterinærer kunne melde om et greit avviklet hundeløp uten noen anmerkninger hverken om hunder eller kjørere.

Det konkurreres i 4 klasser og den lengste traseen på 300 kilometer (litt forkortet grunnet føreforholdene i Sjodalen) ble vunnet av Petter Jahnsen fra Tufsingdalen på den sterke tida 18 timer og 34 minutter. Det var med god margin foran Sven-Erik Gullbekk på andreplass og Maren Lindal som ble nummer 3. Petter Jahnsen har deltatt på Gausdal Maraton i mange år og har fra før 3 seire i 200 km klassen.  Det er en dreven hundekjører som satser videre mot Finnmarksløpet senere i vinter.

gm 300

Vinnerne av GM 300

Comeback med stil

Kjell Brennodden fra Folldal har drevet med hundekjøring siden 1992og han har kjørt det meste av det som er av langdistanseløp i årevis med mange starter i Gausdal Maraton. Kjell fyller 70 år om et par uker og gjennomgikk en hjerteoperasjon i fjor. I år gikk han likegodt fram og vant 200 km der han ledet nesten hele vegen rundt. Jeg føler meg sprekere enn på mange år sa Kjell til Gausdøl’n. Etter hjerteoperasjonen har jeg fått god tid til å trene sier han smilende. At det var en populær seier viste applausen på premieutdelingen. Her snakker vi virkelig om en av veteranene i langdistanse hundekjøring i Norge. Sluttida var 14.43 og det var ganske tett på pallen i denne klassa. Eplet faller ikke så langt fra stammen og sønnen Ola Brennodden Sunde tok tredjeplassen , mens Kristoffer Halvorsen fra Team Birgitte Næss tok andreplassen mellom den. Men den gamle var eldst denne gangen. Kjell var ikke sikker på om det ble flere konkurranser utover, men han skal til Finnmark for å være handler for sønnen.

gm200

Vinnerne av GM 200

Ren kvinnepall

I 8 spanns-klassen og distanse 200 km ble det kvinner på alle topp tre plasseringene. Isabell Baumann vant på tiden 12.36 foran Lone Lykke Hansen på andreplass og Kristina Maloney på tredje. I klasen for 8-12 hunder og 150 kilometer distanse vant Dan Ditlefsen. Han starter for Gausdal Trekkhundklubb og vinnertida va 8.35

gm200 8

Vinnerne av GM 200 8 spann

Løpsleder takket alle som hadde bidratt til et vellykket arrangement og ønsket velkommen tilbake i 2020.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts