Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Østre Gausdal Sangkor er et kor med lange tradisjoner, Korbua om våren er også blitt tradisjon. Koret er et blanda kor på 25 medlemmer som dirigeres av Erika Urbute. Årets korbu var en vårkabaret og hadde både vårlige toner og preg av litt vårlig romantikk. Vi var innom Beatles-klassikeren Hey Jude eller Hei Knut, melodier godt kjent gjennom Halvdan Sivertsen, Jørn Hoel og Vidar Sandbeck, alle absolutt i det romantiske hjørnet.

En kar som hadde det travelt denne kvelden var Jan Kåre Kalløkken. Han trakterte både trekkspill til allsangene, gitar til soloopptreden og var dessuten aktivt med i korets numre.

Kveldens konferansier, Randi Stetrud, hadde også litt å stå i med, men ledet oss gjennom de ulike innslagene på solid Gausdalsdialekt.

Korbu har alltid god servering og denne kvelden var ikke noe unntak. Rikelig med gode smørbrød, kaffe og kringle. Her var nok til alle sjøl om salen var ganske fullsatt.

Loddsalg var det også sjølsagt. Vinnerlykka var ikke helt likt fordelt, men det vakte bare munterhet i salen.

øgs 3

Bordet med mest vinnerlykke denne kvelden

Etter pausa hadde Liv Else og Bjørn Erik en duett, salen fikk prøve seg på Hovedøen og så var det Ola Fjeldets tur med deklamering av dikt.

øgs 2

"Anna og Johan"

 

Dirigenten Erika er også en habil sangsolist, det beviste hun i sangen «In yuor arms». Avslutningen var to kjente bruremarsjer. Den av Førde og så marsjen fra Lødingen som på mange måter er korets signatursang.

Publikum, mange av den eldre garde, koste seg med sang og servering. Koret halte i land nok en fin sangkveld!

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts