Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Tiril,Malin, Ane og Jonas har vært på Ung Husflid uke
Tiril,Malin, Ane og Jonas har vært på Ung Husflid uke
Olav Iverslien
Redaktør

Det er første gang Husflidslaget i Gausdal arrangerer sommeruke - Ung Husflid i år. Det er et tilbud i skoleferien der de unge får anledning til å prøve seg på forskjellige typer husflidsteknikker og arbeider. Dette er viktig for å bidra til videreformidling av håndverkstradisjoner til nye generasjoner. Tilbudet spiller på å utvikle kreativitet og er tenkt som et supplement til ulike idrettstilbud som har lang tradisjon som sommeraktivitet.

Det ble sendt invitasjon til aldersgruppen som går i 4-6 klasse på barneskolen. Fem unge deltok på tilbudet i Gausdal. Det var nestleder I Husflidslaget og Ung Husflid- kontakt i Gausdal Anne Kristin Kjernlie som var kursleder. Husflidskonsulenten i Oppland, Brita Rusten Åmot var også instruktør en av dagene. Ved kursets slutt var det utstilling der foreldre var invitert og der ukas arbeider ble vist fram. Her kunne vi sjå arbeider både med toving, strikking , veving og brodering. Det var laget insektshotell og ei hengebru som viste teknikken ved å sammenføye treverk og taug.

Det var forskjellig hva deltakerne synes hadde vært mest artig å lage. Men alle gav inntrykk av at det hadde vært moro og lære noe nytt. Og de holdt det ikke umulig å fortsette videre med noen av teknikkene på egen hånd.

Olav Iverslien
Olav Iverslien