Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Lærerne i Gausdal Kulturskole
Lærerne i Gausdal Kulturskole
Olav Iverslien
Redaktør

Kulturskolen i Gausdal er altså blitt 25 år og utallige ungdommer i bygda har hatt glede og nytte av det tilbudet den gir opp gjennom årene. Det startet i 1993 og navnet da var Musikkskole. Rektor de første fire årene var Jens Holstad. I 1997 startet nåværende kulturskolerektor Gjertrud E. Strømme i jobben som leder av kulturskolen. Året etter kom lov om at alle kommuner skulle ha en kulturskole og tilbudet har etter hvert omfattet undervisning i dans fra 2004, kunstfag og scenekunst. I dag er mellom 200 og 300 ungdommer elever her og alderen spenner fra førskolealder til opp i videregående skole. Et stort spekter og et stort antall utøvere. Det gjenspeilet også konserten. For oss litt uinvidde kunne det til tider minne om et kaos av ledninger, mikrofoner, noteark og stativer og en møysommelig logistikk av utøvere ut og inn av scena. Men vi så ikke antydning til nerver eller store glipper, alt fløt fint dyktig ledet av lærerne i kulturskolen og teknisk assistanse for profesjonell lyd og lys.

Her fikk vi vil nærmest alle sjangre vist fram. Det var dans fra de minste utøverne, pianospill 1-2 og 3 hendig, blåse-grupper og slagverk. Fiolinister og sangsolister /sanggrupper. Gitarspillerne servert alt fra klassiske ballader til rock’n roll låter. Store og små sangere gav oss et festlig musikalsk potpurri fra Astrid Lindgrens verden og mange svært unge sangsolister i solo som om det var den naturligste ting av verden og opptre foran en fullsatt kultur sal.   Hvor mange aktører som deltok i første akt mistet vi tellingen på, men tallet var nok tresifret.

Etter pausa ble det en litt roligere avdeling som starte med gruppa Lys og Varme, en gruppe som har vært med helt siden starten av kulturskolen. Kulturskolerektoren hadde små avbrekk med tekster om kulturens betydning og det var  flere gode solistinnslag  av litt eldre utøvere, små og store grupper, før det ble avrundet med sangen Sveve på luft, en av kveldens gjesteartist  LILA sine melodier. Hun kom naturlig inn og avsluttet sammen med våre artister og holdt deretter en halvtimes konsert med egne poplåter. Det virket som det falt i god smak for både de unge og eldre tilskuerne i salen.

Et maratonløp av en konsert som viste bredde og kvalitet som alle kan være stolte av. Lions sto for servering i pausa og det foregikk ute i den fine sommerkvelden. Vel blåst, sunget og spilt til Gausdal Kulturskole. Det er ingen ting som tyder på at det ikke blir like bra i fortsettelsen!

kjub1

Store og små sangere

kult 2

Piano og fiolin var med på konserten

kult 3

Gitargruppe

kult 4
To poporkestre deltok

kult 5

Portpurri fra Astid Lindgrens verden

kult 6

Gruppa Lys og Varme

kult 7

Emma synger "snart er det helg"

kult 8

"Gullrekka" - Gjertruds  eldste sangelever

kult 10

Artisten LILA sammen med Frøya og Milde

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts