Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

olstad 3

 Irene og Marthe (bildet) er mor og datter i den sterkt musikalske familien Kleiven/Fyksen. Marthe med sine 14 år er hittil for det meste sjøllært innen sangen sikkert med god støtte av mor som har vært med i sang og musikklivet i Gausdal i en årrekke. Marthe opptrer fjellstøtt uten noen form for nykker annet enn sikkert grep rundt mikrofonen og med en røst som krystallklart takler alle stemmeleier. I duett med mor kan det ikke beskrives med andre ord enn rørende vakkert! Hun klarer seg godt solo også som i Bjørn Eidsvågs kjente sang Skyfri himmel. Både Prøysens «Vise for gærne jinter» og Ola Bremnes «Har du fyr» i duett tok publikum til spontan applaus i kirkebenkene og stående applaus på slutten av konserten.

Men det var jo en fullverdig gudstjeneste, sjøl om sangen og musikken satte ekstra preg på kvelden. Prest var Margit Bjørn og orgelet, både kirkens og det mindre ved høyttaleranlegget, håndterte organist Jan Morten Listuen med sikker hånd.

olsatd 2

Prest, sangere og organist på kveldnes musikkgudstjeneste

Både som Preludium og Postludium var det sang. Avslutningen var Rolf Løvlands kjente «You raise me up». Nesten en signaturmelodi for Irene som har framført denne med stort hell i forskjellige anledninger opp gjennom årene. Du får ha oss unnskyldt Irene, men den var enda finere i kveld i duett med Marthe og tostemt. Virkelig en musikkopplevelse med sakral ramme.

olstad 5

Marthe Kleiven Fyksen er nok ei sangjente vi komme til å høre mer av framover

Så kom det et ekstranummer utenom programmet. Trond Klaape, som også er tilknyttet kriken i Gausdal, vartet opp med dikt både av dikterjubilanten Hans Børli, Rolf Jakobsen og vår egen Ole Arnfinn Torgersrud.

olstad 4

Trond Klaape deklamerte dikt

Aulstad menighet skal ha ros for å tenke litt utradisjonelt med bruken av kirka. Dette rommet passer godt til både sang musikk og lyrikk. Det er bevist flere ganger der. Virkelig en kulturkveld som flere av de rundt 40 som møtte opp kunne hatt glede av. Kveldsmessa ble avsluttet med kirkekaffe i benkene. Neste gudstjeneste i kretsen er setermesse på Hellebergsetra 22 juli.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts