Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Trond Ørslien fornøyd med arrangementet så langt. Tipper ung vinner i år.
Trond Ørslien fornøyd med arrangementet så langt. Tipper ung vinner i år.
Olav Iverslien
Redaktør

Sistnevnte kjører hundespannet til Lars Monsen som også var på plass i Skåbu. Både gutten og bikkjene har mer å gå på sa Monsen til Gausdøl’n og han håpet på at spannet kunne få pallpalss. Maraton så Monsen på som en flott oppkjøring til vinterens senere langløp. Han Starter både i Femund og Iditarod i vinter. Vi fikk noen ord med løpsansvarlig Trond Ørslien også før han la ut med scooteren og skulle kjøre foran inn til Astridbekken. Han tipper at det blir ungdommen som får den gjeveste plasseringen i år og med det mener han en av de tre som leder i Skåbu. Men veteranen Ralph Johannesen ligger ikke mer en ca. 20 minutter bak disse tre så ingen ting er avgjort. Og bak der igjen følger sterke navn som Næss, Brennodden Sunde og Jahnsen. Vinnerspannene i GM 300 kommer i mål rundt halv fem- fem i morgen tidlig og det er nok ikke mange tilskuere på Astridbekken da.

I GM 200 åpen klasse, som også hadde sjekkpunkt og hvile i Skåbu leder Fredrik Westli foran fjorårsvinneren Jean Pontier. I 8 spann klassen har Elisabeth Edland nærmest klippekort på seiere og leder halvgått distanse, men den lokale kjøreren Claus Grennes er like bak. 150 km leder Merete Neset halvgått. Så det blir ei spennende natt og morgenøkt fram til målgang. Vær og føreforhold bør være de beste Skåbu hadde minus 12-14 grader og klarvær.

Og litt mere om Skåbu. Fjellbygda imponerer stort. Rundt 60 frivillige funksjonærer stiller opp. Det er flomlys og god stemning i sentrum. Her er det to åpne restauranter, Rødhette og Ulven samt den tidligere samvirkelagskafeen nå en del av nyåpnet Skåbu Hotell. Der var det foredrag og GPS-sporing på storskjerm. Bygda har bensinstasjon kiosk og det var riktig bra folkeliv i storgata der som fortsatt var julepyntet. Speakertjeneste var det også, Per Steinar Brennløkken loset inn hundespann og formidlet over høyttaler. Skåbu har et arrangement sommerstid som heter Liv Laga. De viser jammen at bygda kan lage liv om vinteren også. Veldig bra!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts