Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Seomlaget hadde sin storhetstid på slutten av 80-tallet og fram til OL i 1994. Orkesteret består av Terje Gording Hong, Torbjørn Furuhaugen og Kjell Ivar Haugen på torader. Elin Hong og Jostein Myhren på bass og gitar. Orkesteret har flere NM titler i gammeldans på cw-en og opptrådte på forskjellige dansefestivaler og festspilling over store deler av landet når de drev på. Etter at instrumentene mer eller mindre har ligget i hvile de siste 25-30 årene viste de at de fortsatt har takt og danserytme så det holder. Spenna litt lenger ut på skulderreimene på trekkspillet og litt høgere hårfeste til tross, når de drog i gang valsen Millombergjen var dansegolvet i Gutorms Hall fullt etter de første taktene av danseglade gammeldanstilhengere. Millombergjen er komponert av far til Torbjørn og svigerfar til Kjell Ivar så er var det kortreiste familiebånd til spelemennene. Torbjørn Furuhaugen er teknisk sjef i Gausdal kommune så han kan mer enn å dirigere plan- og byggesaker i det kommunale byråkrati.

Terje Gording Hong, som er den eneste med lyd og musikk som levebrød i sin jobb i NRK,  var ikke avvisende på at det kunne bli flere opptredener, men understreket samtidig at det var et prøveprosjekt med spillingen på Stav. Det var i anledning utstillermiddagen på Hingsteutstillingen som har foregått der de siste dagene. Men dansefesten var åpen for publikum som en god gammeldags grendafest.

Vi skal ikke prøve å gjøre Seomlaget til Gausdalsorkester for det er nok hovedvekt av Tretlinger/Musdøler der. Men sjølve begrepet at noe er «seomlag « er også et gausdalsutrykk og betyr for de uinnvidde at det er spesielt bra. Og det var det, dansefoten satt og takta fikk dansen i gang. En kunne sjå på veteranene at de smilte godt da dansegolvet ble fylt opp raskt.

 

stav

Marie Skavnes og Øivind Selnes underholdt på Stav

Men først ute i dansepillingen var Marie Skavnes, påtroppende landbrukssjef for de tre Sørdalskommunene, sammen med Øivind Selnes som er ungdomsleder i Gausdal kommune.  De spilte både gammeldans og countrylåter. Hun på fele og han med gitar og sang. Disse to har nylige seiere på landsfestivalen i gammeldans bak seg.

På bakgrunn av dette konstaterer vi at Gausdal kommune kan være godt rigget for et lite husorkester til bruk i passende anledninger. Vi kan sjå for oss at et Planutvalgsmøte med mange tunge saker kunne mjukes opp ved at teknisk- og landbruks-sjefen brøt opp møtet med en liten danselåt. I tunge stunder under budsjettbehandlingen i kommunestyret kunne også litt pauseunderholdning gjøre seg bra. Etter mitt syn kan det ofte være både litt lite rytme og «dansefot» under politiske diskusjoner i kommunale fora. Tipset er herved oversendt.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts