Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Det var kjent tidligere i år at Harviken av Formannskapet ble tildelt Ildsjelprisen2019, som er en ny pris innstiftet av kommunen. Begrunnelsen for at han fikk prisen blir nærmest unødvendig etter hans årelange innsats for skiløyper, skirennet Kjølen Hematt , merking og tilrettelegging av turstier og toppturer her i Gausdal.

Ordfører Anette Musdalslien synes det var ekstra stas og få dele ut denne prisen til sin gamle gymlærer på Myra skole. Hun mente at virksomheten som Johs Harviken er en del av med sitt arbeid er av det viktigste bidrag til folkehelse for Gausdals innbyggere og at prisvinneren så absolutt fortjente påskjønnelsen.

Harviken sa i sin takketale at det var hele virksomheten som hadde fått prisen, alle positive dugnadsfolkene som stilte opp med humør og glede, felleskapet de hadde og det positive samarbeidet mellom frivillige og kommunen. Her er det mange tause helter og dele med sa Johs. Kona Bjørg ble også nevnt som en av dem. Men han innrømmet også at det var en stor glede for han å få utmerkelsen.

I sin innledning om Topptrimmen, som Harviken var flink til å presisere at var et samarbeid mellom Idrettslaget og Naturvernforbundet med David Helbek i spissen, beskrev han utviklingen som en eventyrlig reise. Fra den spede start i 1998 da de synes det å nå 100 deltakere hvert år var en stor milepæl til de siste årene der det i 2016 passerte 1000 deltakere. Nytt i år var at også Bedriftsidrettskretsen hadde koblet seg på turene og utviklet en egen app med rutebeskrivelser til toppene.

Harviken framhevet den fantastiske naturen her i Gausdal på fjellet og nede i skogbeltet. Frisk luft og mosjon er avgjørende for oss som sansende mennesker sa han. Og turgåing er ofte den aller beste medisin for det meste. Opplevelsene ute i naturen gir frihet og mestringsfølelse. Det er gratis medisin, reseptfri og garantert uten bivirkninger. Og så kan brukes av alle.

Det skulle deles ut nesten 80 premier denne kvelden og det startet med de yngste under 15 år. På rekke og rad ble de kalt opp på scena og den tidligere skolemester Harviken slapp dem ikke ned igjen før de hadde deltatt i en liten uhøytidelig spørsmåls-quiz. Kvelden bød også på kaffe, kaker og saft og ble en fin avslutning på tur-sesongen for en nesten fullsatt sal.

Dansegruppe fra Kulturskolen bidrog også med spreke trinn fra sine break-dansere. Gratulere med prisen til Johs Harviken og gratulerer til alle ivrige turgåerne sommeren 2019.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts