Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Øydis, Piltur og Kristine på juletur
Øydis, Piltur og Kristine på juletur
Olav Iverslien
Redaktør

Da jeg var liten kjørte vi alltid hest og slede til butikken juleaften for å handle de siste småtterier til kvelden forteller Øydis. Det var alltid en koselig tur der vi traff mange både langs vegen og på butikken.  Denne dagen hadde hun tatt med dattera Kristine på julehandletur og hesten var gamle og trofaste islandshesten Piltur som nå er blitt 30 år. Denne gangen var det ridesal på hesten og han så ut til å sette pris på lufteturen før julefeiringa. I anledning høytiden var det rødt dekken under salen og dombjeller på hesten. Riktig fin var han der han sto utenfor Coop Prix i Forset. Turen ned Forsetseterlia fra garden Jonsrud så ikke ut til å ha tatt på den godt voksne hesten.

Mange ville bortom å hilse på både rytter og hest og det var ent trivelig innslag i en ellers travel og bilpreget innspurt av julehandelen.

Øydis er en av få som har hestetrening og hestesport som yrke. Mye av tida tilbringer hun i ridehallen på Stav og hun er også primus motor i aktivitetene på Stav Kjøre- og rideklubb. Denne dagen var det bare kos som var temaet og hun så samtidig fram til noen rolige dager i jula uten instruksjon av hest og rytter. Kristine satt i salen så det er tydelig at hesteinteressen også er arvet videre i familien.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts