Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Fra før er det et rikt utvalg av turstier på kjøler, i liene og til utallige topper i Gausdal. Nå blir det tilrettelagte turmuligheter nede i dalbunnen.

Mange gode hjelpere står bak den nye turruta i Østre Gausdal og en av initiativtakerne, Ivar Blekastad takket dem alle for velvilje og stor dugnadsinnsats ved åpningen.sti 2

Ivar Blekastad og Johs Harviken, sentrale personer for Fosserunden tursti

Ikke alle innbyggerne vet nok om at det er to fine fosser i Gausa i denne delen av bygda, Lisfossen og Holsfossen. Nå kan du beskue dem fra en fin sti som starter ved Bygdahuset og deretter ut i kulturlandskapet ved inngang på Myra skole. Stiene er godt merket og ryddet og har i alt 10 flotte informasjonstavler med god opplysning om geografien du vandrer gjennom og historien som området rommer underveis på en sti som med beinveg over Holen er 4.7 kilometer og hele runden om Bruvang ca. 6.5 kilometer. Tar du den lengste ruta kommer du og opp Skejrvhågåbakkan til Åndsreppen og får med deg historiske data fra det rike kulturlivet som var her i forrige århundre. Det er om kunstnerlivet på Bauker og hjemmene til Inge Krokan, Sparre Olsen og Halvard Blekastad.

Åpningsseremonien var rene kulturkvelden med taler, sang og musikk , diktlesning og hilsener. Ordfører Hans O Høistad foretok den symbolske snorklyppinga og et stor følge la i veg på tur i et kulturlandskap i dobbelt forstand.

sti3

Herved var turstien Fosserunden offisielt åpnet!

Olav Iverslien
Olav Iverslien