Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Vestre Gausdal/follebu åpnet konserten
Vestre Gausdal/follebu åpnet konserten
Olav Iverslien
Redaktør

Det var korpsene i Gausdal og Fåberg som hadde invitert til konsert. Vestre Gausdal/Follebu var først ute under dirigent Anders Hårstadhaugen, De hadde valgt to musikkstykker, begge hørtes ut til å ha stor vanskelighetsgrad. I NM er det slik at hvert korps skal gjøre unna sitt innslag på maks 15 minutter, går de over tida blir det trekk.

Neste korps ut var Fåberg Musikkforening der også Hårstadhaugen svinte dirigentstokken. Her framførte de ett musikkstykke med navnet Lake of the Moon. Alle korpsene hadde valg det som kalles programmusikk. Det betyr at musikken er skrevet over et tema som tonene da beskriver.

faaberg

Fåberg Musikkforening

Siste korps var Østre Gausdal Musikkforening under ledelse av Jon Kristian Solberg. De framførte et musikkstykke i tre satser som gikk fra det rolige til det veldig hurtige og intense.

øgm

ØGM

Journalisten har ikke kompetanse til å bedømme musikken, men etter applausen å dømme i salen skulle alle tre korpsene være godt forberedt til Trondheimsturen.  Et NM er nok ikke stedet for å framføre marsjer eller populærmusikk. Dette er krevende musikkstykker som vi antar korpsene har brukt mye av etterjulsvinteren på å øve inn. Det er nok om å gjøre og utnytte alle stemmer i korpsets besetning i en slik tevling. Uten faglig tyngde oppfattet jeg at slagrekka i alle besetningene var veldig godt bemannet og hadde mye å gjøre. Alle korps såg godt bemannet ut med mellom 30 og 40 musikere. Det er også tre korps med lang og solid musikktradisjon bak seg. Korpsene spiller i ulike divisjoner i NM etter tidligere prestasjoner i mesterskap. Fåberg spiller i tredje divisjon mens de to andre er lenger nede.

Det er sjølsagt å banne i kirka og si at de tre korallene som korpsene brukte til oppvarming var det fineste å lytte til denne kvelden. Men det låt fint det og. Lykke til i NM alle tre!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts