Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Markedsdag på Gottenborg
Markedsdag på Gottenborg
Olav Iverslien
Redaktør

I alt 11 utstillere hadde salgs- og utstillings-stand denne dagen, foruten at Sige Marits egen gardsbutikk var åpen med utvidet kafêtilbud. Dette er en drøm som går i oppfyllelse sier Signe Marit til Gausdøl’n. Hun er strålende fornøyd med både det fine været, og det at så mange stilte opp og at så mange ville komme på besøk.

Det var et stort tilbud av husflid, kunst, matvarer, klær og forskjellige pyntegjenstander. Utstillerne var fra Gausdal, Tretten, Sjusjøen, Mesnali og overskuddet av salget denne dagen skulle gå til Foreningen for Parkinsonssjuke. Signe Marit har sjøl denne diagnosen og er av den grunn ikke arbeidsfør. Butikken og det jeg sysler med her er både terapi og trening for meg sier hun. Jeg har fått et helt annet liv etter at jeg begynte med dette. Hun håper også at det hun har gjort skal inspirere andre til å gjøre det beste ut av en hverdag som er fylt både med smerter og vonde tanker. Jeg må ta medisiner hver tredje time og må ofte hvile i løpet av dagen, men dette med butikken og kontakt med folk gir meg veldig mye. Å få til en slik dag er stort for meg og jeg vil takke alle som har vært med å hjelpe til og støttet opp om dette, sier hun.

signe 2

Signe Marit i den ny oppussede kaffekroken

Butikken utvides stadig. Siste tilskudd er at kaffekroken nå er pusset opp og isolert samt innsatt varmepumpe. Jeg håper at dette kan bli en helårsbutikk og at det kan være et samlingssted for folk som driver med husflid eller andre hobby-aktiviteter sier Signe Marit. Jeg har planer om å få til et julemarked her og med bedre oppvarming i lokalene bør det gå an å ta i mot folk både vinter og sommer. Butikken er i låven på garden og lokalene er fylt med forskjellige artikler. Noe egenprodusert og noe innkjøpt. Du kan finne dameklær der, saueskinn, forskjellige hustavler med vers om livet og mye husflid og håndverksting.

signe 3

Ola Fjeldet klar til å framføre Møkkvisa

Markedsdagen ble toppet med underholdning og musikk. Ola Fjeldet sang gamle gausdalsviser og senere på dagen ble det trekkspillmusikk i tunet.

En vellykket dag på alle måter!

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien