Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Firehendig pianospill er travelt ved tangentene men også riktig klangfullt. De to pianistene Arnhild Vik og Elisabeth Akselberg byttet på med å sitte felles ved flygelet eller på hvert sitt instrument (piano og flygel). De byttet også på stemmene ved samme instrument. Det så ikke ut til å gjøre noen stor forskjell. Vi fikk et program med mye fin musikk. Brahms sigøynerstykker var både tempo og fine rytmer, nesten så vi kunne se de pyntede dansere svinge seg i takten. Den franske komponisten Poulenc var framme i flere stykker. Tangomusikk med sambarytmer sto komponisten Piazolla for. Alt i alt variert og profesjonelt framført på alle måter.

Arnhild spanderte kaffe og kaker på alle gjestene som en fem års markering. Med 29 konserter betyr det nesten 3 hvert halvår i gjennomsnitt. Hele tiden med variert program og artister av ypperste klasse på nasjonalt nivå. Arnhild har på denne måte hentet kulturbærere til Gausdal og det har hun fått både ildsjelpris og Kulturpris for. Vel fortjent.

Selv takket hun sine to faste hjelpere som har fulgt med hele tida. Hanne Myrholdhaug med servering og tillaging av suppe og Terje Dannemark med plakater og programutforming.

Salen takket også for kvelden med stående applaus. Og pianistene kvitterte med et ekstranummer med variasjon over melodien Bjelleklang.

Arnhild fortsetter med disse arrangementene og regnet med å være tilbake med ny forstilling i februar.

DSC 0132

Gode hjelpere Hanne og Terje

Olav Iverslien
Olav Iverslien