Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Styret i Gausdal Demensforening lanserer kortstokk for hjernetrim
Styret i Gausdal Demensforening lanserer kortstokk for hjernetrim
Olav Iverslien
Redaktør

Kortstokken ble lansert på sommeravslutningen for frivillige hjelpere i demensarbeidet på  Linbakken denne uka. Ideen til dette prosjektet kom også fra frivillige som gjerne ville ha en aktivitet som kunne stimulere i kontakten med demente av forskjellig grad. En slik kortstokk var ikke å oppdrive og da tok styret jobben sammen med IGT og laget en. IGT har også sponset arbeidet med den grafiske delen som utforming og tekster.

DSC 7363

Tanja Staum og Anne Lena Opheim hos IGT har bidratt til ny "husker du-kortstokk"

Det har blitt en kortstokk som blir tatt i bruk nå med en gang. Det er store solide plastlaminerte kort som vil vare lenge. Ordtakene er kjente og kjære og de kan også brukes på barn og yngre som en spørrequiz.

Viktig med slike aktiviteter sier leder i Demensforeningen Eva Lundemo. Hun vil også benytte anledningen til å gi ros til de frivillige som står på som vaffel-stekere på institusjonene, leder gågrupper eller er aktivitetsvenner. Vi har i alt rundt 30 personer som hjelper oss i arbeidet og det er helt avgjørende for at vi kan ha såpass stor aktivitet sier Lundemo.

Vi håper kortstokken skal stimulere til tankevirksomhet og mestring og gi gode øyeblikk- Den vil bli brukt på dagsentrene, institusjoner og privat. Det er ofte slike enkle ting som kan være med å forbedre hverdagen sier Lundemo.

Kortstokken blir å få kjøpt gjennom Demensforeningen. På Gausdalsdagen vil foreningen ha med seg kortstokken for salg.

Så kan vi til slutt ta noen tester:

Tro kan……

Den som tier…….

Og til slutt: Når enden er god……..

Olav Iverslien
Olav Iverslien