Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Follebu Musikkforening som nå er et sammenslått korps med Vestre Gausdal Musikkforening har fått ny dirigent denne høsten. Det er Pål Owe Tandsæther som viste seg som en svært engasjert og entusiastisk korpsdirigent. Han la særlig vekt på å presentere de unge aspiranter og skolekorpset. De fikk æren av å åpne konserten i fellesnumre med de store og med egne innslag.

Etter dette spilte nok en ungdom fra Follebu ved at Jenny Fonstad var solist på trompet sammen med musikkforeningen med tre numre. Og om ikke det var nok ungdommelig kraft så fortsatte Silje Staum som sangsolist med både friske jazzrytmer og et fint arrangement av klassikeren kjent fra Louis Armstrong: What a wonderfull world.

kjub2

Jenny Fonstad trompet-solist

kjub3

Silje Staum

Neste ungdomsgruppe på scena var Modus fra Vestoppland der Follebujenta Ronja Østensen var en av vokalistene i et band med utspring fra Musikklinja på Gjøvik videregående skole. De serverte rock- og gospel-inspirerte melodier i en frisk spilleglede og rytme.

korps3

Gruppa Modus

korps4

Uventet besøk

korps 5

Sigmund Staum ble utnevnt til æresmedlem i Follebu Musikkforening

Så var det duket for hovedkorpset, jubilanten. Men først var det besøk av to «slarv-kjerringer» fra Olstadgrenda. De hadde både tullprat, sleivspark og alvor på repertoaret. De fikk æren av å utnevne en æresmedlem i Musikkforeningen denne kvelden. Det var Sigmund Staum som har lagt ned en solid innsats som dirigent og utøvende musiker i dette korpset og rekrutteringskorps gjennom mer enn tredve år. Han mottok prisen formelt fra korpsets nåværende leder og det var både en stor ære og en stor overraskelse for prisvinneren.

Avslutningen tok Tandsæther og felleskorpset seg av. De spente fra Pacific Dreams i høyt tempo og variasjoner til: Fordi eg elskar deg, helt nede på stemningsnivået og et ganske ukjent stykke som dirigenten kalte Bollywood-musikk Homage to Bharat. Og selvfølgelig var det en mars til avslutning: The New Colonial , eller Tørudstadmarsen som kvelden programleder Tor Grimstad benevnte den som. Han introduserte de forskjellige gruppene som deltok og hadde et historisk tilbakeblikk på Musikkforeningens historie helt tilbake på 1800 tallet.

korps asp

Nye aspiranter

skolek

Juniorkorps/skolekorps

Vel Blåst Follebu og Vestre.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts