Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Det tradisjonsrike hundeløpet har nok en gang rundt 100 hundespann påmeldt til løpshelga i Vestfjellet. Det konkurreres i 4 klasser der de som kjører lengste distanse på 300 kilometer starter nå fredag kveld fra kl. 2200. Det er 18 påmeldte i denne klassen og kjente navn i norgeseliten som Ralph Johannesen, Inger-Marie Haaland, Niklas Rogne og Roar Kvilvang for å nevne noen. De kjører en sløyfe via Valdresflya og inn igjen i Vestfjellet.

Klassen med åpen deltagelse (fritt antall hunder) og 8 spann har flest påmeldte. De kjører den vanlige distansen på 200 kilometer og starter lørdag kl. 1300 . Det gjør også de som kjørr 150 kilometer med fritt antall hunder. Disse har to runder på 75 km med obligatorisk hvile på Astridbekken.  I år som i fjor er det sjekkpunkt både for 200 km og 300 km i Skåbu. Skåbuingene har et fint opplegg med åpent for publikum på kafeer og hotellet. Der kan du se hundekjørerne fra om ettermiddagen på lørdag. Det er også åpen kafe på Skisenteret på Astridbekken hele helga. Premieutdeling er der søndag kl. 1300.

Det er fine forhold i fjellet, men ikke mer en nødvendig med snø i løypene. Det siste snøfallet i starten av denne uka gjorde underverker for føret. Værmeldingen for helga tyder bra sjøl om det blåser friskt i høyden nå i dag. Vi kommer nok tilbake med mere fra løpet gjennom helga.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts