Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Det er sein påske og ikke spesielt mye snø i fjellet, men skiføret er der i år som de aller fleste år. Kalde netter sørger for det og på dagtid er det spådd gnistrende sol så langt en ser framover. Det skulle bety en drømmepåske og mye folk på alle hytter og fjelldestinasjoner i Gausdalsfjellet.

For å krydre hverdagen til påsketuristene, hvis de skulle bli lei av soling, appelsiner og kvikklunsj er det flere arrangementer å delta på:

På Myhre-setra holder kunstneren Eva Willix kunstutstilling i fjøset i år som i fjor. Hun kommer med rundt 20 malerier og forskjellige trykk, noen av dem i store formater.  Det er en salgsutstilling som har åpent hver dag fra skjærtorsdag til første påskedag. Myhrestera ligger rett ved skibakken på Skei.

willix

Eva Willix med noen av sine bilder

Påskemarkedet på Segalstad seter ble en suksess i fjor (se hovedbilde) og gjentas på onsdag i påskeuka også i år. Det er et samarbeid med Husflidslaget i Gausdal og flere lokale bedrifter stiller ut innen mat, utstyr og opplevelser. Markedet varer fra kl. 11-15 onsdag.

For den mere stille og høytidsstemte opplevelse er det kirkekonsert i fjellkirka langfredag kl. 21. Det er musikk ved ekteparet Gade, Ruth Olina Lødemel synger og Gustav Schmidt holder andakt. Andtaktsgudstjeneste blir det også på Værskei Kafe langfredag.

Kirkekonsert er det også første søndag etter påske  i Svatsum kirke . Det skjer kl. 19  28.april og blir en folkemsuikk-kveld hvor både Spelemannslaget, Leikarringen og Kor Venskap deltar.

Fortsetter vi oppover Vestre dalføre er det påskemarked også i Espedalen. Det skjer onsdag i påskeuka ved tidligere Espedal Handel. Her blir det salg av lokalmat, kaffe og vaffelsalg, stort kakelotteri, husflidsartikler som strikk og Quilteprodukter, påskeskirenn og salgsutstilling med tekstilmalerier av Bjørg Tveten Stjernstad.

Lenger inn i Espedalen byr Espedalen Fjellstue på Påske-country. Artisten Arne Benoni underholder med Jim Reeves- aften langfredag kl. 20 og påskeaften er det dansekonsert med samme artist k.l 22.

Ellers har Strand Fjellstue eget påskeprogram for gjester og tilreisende og holder åpent for servering hele påska. De har programmet lagt ut på nettet.

Skeikampen har også et detaljert dagsprogram som du finner på deres nettsider.

Så bør vi nok nevne Påskemøtet til Samarbeidsutvalget for fritidsboliger på Skei/Austlid. Her samles hytteeierne på Thon Hotel Skeikampen, langfredag kl. 14.30 for å diskutere aktuelle saker for de som har fritidsbolig i området

Da står det vel bare igjen å ønske God Påske. Folketallet i Gausdal dobles vel omtrent denne uka. Ta vel imot gjestene!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts