Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Høyfjellsløpet Gausdal Maraton samler igjen rundt hundre kjørere til sesongens første langdistanse i fjellterreng. Det skjer 34 år etter oppstarten i 1984 med noen års opphold og årvisst fra 2004.

Det er ca. 20 av disse som drar ut på 30 mils distanse uten hjelp underveis og starter i ettermiddag. De andre som kjører 20 og 15 mil i ulike klasser inndelt på antall hunder i spannet starter lørdag fra kl. 1300.

Det lengste løpet har hovedstopp i Skåbu. Skåbuingene har gjort mye ut av dette i sitt arrangement Checkpoint Skåbu der både 30 og 20 milsløpet (8 spann) har sjekkpunkt før siste distanse inn. Her er det åpne kafeer og hotell, foredrag og folkeliv lørdagen til langt på kveld og de siste r sendt ut på sluttetappen.

Innkomst og start for alle klasser er på Astridbekken Skisenter med døgnåpen kafe i helga. Målgang for de raskeste blir der fra tidlig morgen søndag og utover formiddagen. Premieutdeling starter kl. 1300 søndag.

Deltagerlista inneholder kjente erfarne kjørere som Kjell Brennhovden, Stein Håvard Fjestad, Birgitte Næss, Inger-Marie Haaland, Elisabeth Edland og Peter Jahnsen for å nevne noen. Mange nye og mere ukjente kjørere stiller også til start og kan gjøre gode plasseringer i norgestoppen. Gausdal Maraton er første ildprøve foran vinterens neste to store styrkeprøver som er Femundløpet og Finnmarksløpet.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts