Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Det var Kor Venskap og Gausdal Spelemannslag, begge ledet av Hans Hjelmstad, som hadde tatt plass på galleriet i kirka og Leikarringen Ottar Birting gikk i flott prosesjon opp kirkegulvet, bunadskledd og lett på foten.

De fortsatte i fler dansenummer inne ved alterringen og da sogneprest Kristin Vindsetmo, som ledete andakten,  tok ordet sa hun at dette var en musikkveld hun hadde gledet seg lenge til. I lange tider var både felemusikken og folkedansen regnet for verdslige og hadde ikke noen adgang til kirkerommet. Denne tiden var heldigvis forbi sa presten. Hun så sang og dans som et sterkt symbol på glede og mente at det hadde en naturlig plass i kirken.

kirke 4

Leikarringen Ottar Birting

kirke2

Kor venskap og

kirke 3

Gausdal Spelemannslag  med sang og toner fra galleriet

Vi fikk en konsert med lett blanding av korsang, folkemusikktoner og folkedans og etter at programmet var ferdig bød menighetsrådet på kirkekaffe. Det begrepet har en litt utvidet betydning i Svatsum. Det var full kveldsmat og kaker til dessert. Kirkebenkene var ganske fullsatt og det tyder på at menigheten og tilreisende satte pris på en slik kveld.

kirke 5

Kirkekaffe i Svatsum er "ittno knussel"

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts